Din cuprinsul articolului
De ce e mai bine să dormi pe partea stângă. Iată ce se întâmplă în organismul tău când faci asta.
Este bine-cinoscut faptul că poziția corpului afectează sau, dimpotrivă, ajută starea de sănătate a unei persoane. Specialiștii susțin că cel mai bine este să dormim pe partea stângă, pentru că organele funcționează mult mai bine.
Printre altele, somnul pe partea stângă promovează o funcție digestivă mai bună, este bun pentru sistemul cardiovascular și are o serie de alte beneficii:
Dormitul pe partea stângă ajută mușchiul inimii să funcționeze mai bine, îmbunătățind filtrarea limfatică și favorizând circulația sângelui.
Cu toate acestea, există câteva excepții: pentru cei care au boli coronariene sau au boli cronice ale sistemului cardiovascular, se recomandă să doarmă pe partea dreaptă.
Se crede că partea stângă este predominantă, în această poziție este mai ușor pentru el să lucreze și să efectueze filtrarea necesară.
În cazul în care obișnuiești să dormi pe partea stângă este mai ușor pentru corpul său să filtreze lichidul limfatic.
Dormitul pe partea stângă facilitează munca intestinului gros, deoarece deșeurile alimentare se deplasează mai ușor prin el.
În această poziție, organele digestive sunt în poziția optimă, ceea ce are un efect benefic asupra producției de enzime necesare.
Stomacul nostru este situat pe dreapta, așa că somnul pe partea opusă, ajută la reducerea acidității și la reducerea arsurilor la stomac. Când apar arsurile, medicii recomandă întinderea pe partea stângă, iar după 10 minute simptomele se vor ameliora.
Cei care au probleme cu durerile de spate sunt sfătuiți să doarmă pe partea stângă, astfel încât vor reduce presiunea asupra coloanei vertebrale.
Favorizează circulația sângelui
Pentru cei care au boli vasculare sau suferă de vene varicoase, este mai bine să doarmă pe partea stângă. În această poziție, circulația sângelui se îmbunătățește, iar presiunea asupra venei cavă, care rulează pe partea dreaptă a corpului, scade.
Splina se află pe partea stângă a corpului, aceasta este un organ important al sistemului limfatic. Dormitul pe partea stângă facilitează mobilitatea lichidului către splină.
Atenție!!! Există și excepții ale acesteti poziții de somn. În bolile sistemului cardiovascular, persoanele care suferă de stop respirator brusc (apnee), glaucom și o serie de alte boli, trebuie să consulte un medic pentru a alege o poziție de somn sigură.
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…