Sari la conținut

De ce e indicat să mâncați merele cu coajă

mere galbene
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
merele pot curăța bine căile biliare ale ficatului.

Consumul unuia sau a mai multor mere pe zi este benefic pentru sănătate, însă coaja nu trebuie curăţată. Se recomandă apa caldă pentru o mai bună spălare a lor.

Un măr de mărime medie cu tot cu coajă conține 4,4 grame de fibre. Fără coajă, obțineți doar 2,1 grame de fibre.

Coaja conține, de asemenea și majoritatea vitaminelor. Un măr mediu cu coajă conține 8,4 miligrame de vitamina C și 98 UI (Unități Internaționale) de vitamina A. dacă îl decojiți, același măr va conține doar 6,4 miligrame de vitamina C și 61 de UI de vitamina A.

Merele pot ameliora bolile respiratorii, doar dacă nu le decojiți

Quercitina, un compus care se găsește în cea mai mare cantitate în coaja merelor menține plămânii sănătoși. potrivit unui studiu, persoanele care mănâncă cinci sau mai multe mere pe săptămână își îmbunătățesc funcția plămânilor.

Quercitina previne și Alzheimerul

Acest compus luptă împotriva degradării țesutului creierului, una din cauzele bolii Alzheimer și a altor boli neurodegenerative, potrivit unui studiu din 2004.

Coaja merelor, armă anticancer

O cercetare din 2007 realizată la Universitatea cornell a scos la iveală că anumiți compuși din coaja merelor denumiți triterpenoide distrug celulele canceroase. Acești compuși țintesc în special cancerul de ficat, de colon și de sân.

Coaja unui măr pe zi te scapă de kilogramele în plus

Coaja merelor conține, de asemenea acid ursolic, un compus important care combate obezitatea. Acidul ursolic crește masa musculară și ajută la dezvoltarea grăsimii brune care ajută la arderea caloriilor, potrivit unui studiu din 2012.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel