De ce e bine să mănânci porumb fiert. Este o minune pentru sănătate!

Porumbul este foarte versatil și popular în America Latină, care are diverse beneficii pentru sănătate, cum ar fi protejarea vederii, deoarece este bogat în antioxidanți luteină și zeaxantină și îmbunătățirea sănătății intestinale datorită conținutului său de fibre, în principal insolubile.

Din punct de vedere nutrițional, porumbul fiert este un aliment foarte recomandat. Înainte de a ne concentra asupra proprietăților sale pur antioxidante, vom sublinia alte proprietăți pentru care credem că ar trebui să fie unul dintre ingredientele tale preferate în bucătărie.

Mai multe studii au arătat că porumbul fiert, în comparație cu alte cereale, este o sursă excelentă de antioxidanți.

Principalele beneficii

Potrivit TuaSaude, principalele beneficii ale consumului de porumb pentru sănătate sunt:

Previne bolile oculare, deoarece protejează macula oculară datorită prezenței antioxidanților luteină, zeaxantina și beta-caroten;

Întărește sistemul imunitar, deoarece este bogat în carotenoizi și vitamine care ajută la creșterea apărării organismului, evitând astfel boli precum gripa sau răceala, de exemplu;

Te scapă de kilogramele în plus, deoarece oferă fibre care ajută la creșterea senzației de sațietate. Cu toate acestea, deoarece porumbul este bogat în carbohidrați, trebuie consumat împreună cu o dietă sănătoasă;

De ce e bine să mănânci porumb fiert

Reduce nivelul de colesterol, datorită prezenței fibrelor insolubile care ajută la reducerea absorbției grăsimilor din alimente și la creșterea excreției acizilor biliari.

În plus, atunci când sunt fermentate de bacterii din intestin, se produc acizi grași cu lanț scurt, inhibând sinteza colesterolului în ficat, acest lucru permite reducerea riscului de a suferi de boli cardiovasculare;

Ajută la controlul zahărului din sânge, deoarece conține fibre și vitamine din complexul B și magneziu;
Oferă energie, deoarece este bogat în carbohidrați;

Îmbunătățește tranzitul intestinal, deoarece fibrele sale favorizează formarea fecalelor și promovează sănătatea florei intestinale. La fel, nu contine gluten, așa că poate fi consumat in cazuri de boala celiaca sau intoleranta la gluten.

Recent Posts

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

14 minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

44 de minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

o oră ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

3 ore ago

Citeste si: