Sari la conținut

De ce e bine să consumi oțet de mere când ai dureri în gât. Un specialist în nutriţie dezvăluie secretul

leac natural pentru tuse şi răceli
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Oțetul de mere este un remediu domestic foarte popular, dar și un ingredient comun în bucătărie. Însă prea puțini dintre noi știm că oțetul de mere sau oțetul de cidru poate fi un leac eficient și în combaterea durerilor de gât.

De ce e bine să consumi oțet de mere când ai dureri în gât. Un specialist în nutriţie dezvăluie secretul

Durerile în gât pot apărea când suntem bolnavi sau dacă am băut sau mâncat ceva prea rece cu o seară înainte. Din nefericire, de cele mai multe ori, durerile în gât apar când avem mare nevoie de vocea noastră…

Dacă vrei să scapi rapid de durereaile de gât, fără să te umpli cu medicamente, să știi că există un remediu simplu, ieftin și naturist chiar la tine în bucătărie! Secretul este oțetul de mere.

Secretul durerilor în gât

Experții recomandă gargara cu oțet de mere. Aciditatea oțetului de mere și proprietățile sale antibacteriene vor calma durerile în gât. Alege una dintre combinațiile de mai jos și fă gargară de mai multe ori pe zi.

Dizolvă o lingură de oțet de mere într-un pahar cu apă căldă și folosește amestecul pentru a face gargară de mai multe ori pe zi.

  • O linguriță de oțet de mere, o linguriță de scorțișoară, o linguriță de miere, o linguriță de zeamă de lămâie și o cană de apă caldă;
  • Două linguri de oțet de mere, două linguri de miere și un pahar de apa caldă;
  • O alimentație bazată pe fructe ce conțin vitamina C sunt esențiale în sezonul rece.

Gianluca Mech, moștenitorul unei tradiții vechi de prelucrare a plantelor, din Italia, președintele companiei Decattopia, spune că vitamina C este esențial să o consumăm în mod regulat.

„Vitamina C este o vitamină solubilă în apă care se găsește în multe alimente, în special în fructe și legume. Este un antioxidant puternic și se știe, încă din cele mai vechi timpuri, că ajută la ameliorarea senzației de durere în gât și la întărirea sistemului imunitar. Important de știut este că organismul uman nu poate produce sau stoca vitamina C. Prin urmare, este esențial să o consumăm în mod regulat”, spune Gianluca Mech, specialist în nutriţie, potrivit Capital.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel