Fructele şi legumele bogate în betacaroten (morcovi, ardei gras, caise, portocale, piersici) sau suplimentele cu betacaroten oferă o protecţie suplimentară contra UV. Razele ultraviolete „stresează” celulele pielii, de aceea, medicii recomandă şi alimente bogate în antioxidanţi, cum sunt roşiile, uleiul de măsline, legumele verzi, chiar şi ciociolata neagră.
Un studiu efectuat de cercetătorii germani a confirmat proprietăţile anti-radiaţii ale pastei de tomate şi ale uleiului de măsline. Voluntarii au inclus în alimentaţia zilnică timp de 10 săptămâni două linguriţe de ulei de măsline şi câteva linguri de pastă de tomate, după care le-a fost testată rezistenţa pielii la ultraviolete. Pielea acestora s-a înroşit mai greu, iar porţiunea vătămată a fost, în medie, cu 35% mai mică decât în cazul celor care nu au consumat roşii sau ulei de măsline.
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…