De ce e bine să bei zeama de la castraveții murați înainte de masă

Zeama de castraveţi muraţi are multiple beneficii pentru sănătate. Această băutură relaxează spasmele musculare, astfel încât este recomandată după un antrenament intens. Paharul cu apă băut de obicei după exerciţiile fizice intense poate fi înlocuit cu succes cu o cană de suc rece de zeamă de castraveţi. Oamenii de ştiinţă susţin că acest suc ajută la ameliorarea durerilor musculare, datorită concentrației ridicate de sodiu și oțet. Cercetările au arătat că persoanele care au spasme musculare se simt mai bine după ce consumă acest suc, în comparaţie cu cele care beau apă. Pentru a obține acest efect, este necesar să se bea doar o treime dintr-o cană de suc.

Zeama de castraveţi muraţi hidratează mai repede și pentru o durată mai lungă de timp. Se ştie cât de important este să bem apă, însă sucul de murături hidratează mai rapid, deoarece conține sodiu și potasiu. Corpul pierde acești doi electroliți atunci când transpirăm.

Dacă alegem o băutură care conține cele două substanţe, nivelurile normal ale electroliţilor vor fi restabilite mai rapid. Zeama de murături creşte imunitatea – potrivit cercetărilor, antioxidanţii din vitaminele naturale C şi E joacă un rol protector împotriva infecțiilor provocate de bacterii, virusuri și paraziți. Sucul de murături conţine cantităţi importante ale ambelor vitamine, ajutând funcția sistemului imunitar.

Zeama de castraveţi muraţi favorizează pierderea în greutate, deoarece ingredientul principal al acestui suc este oțetul. Conform unei alte cercetări, consumul zilnic de oţet ajută la pierderea sănătoasă în greutate. Dupa 12 săptămâni, participanţii la un studiu în cadrul căruia au primit o cantitate mică de oțet în fiecare zi au pierdut mai mult în greutate decât cei care nu au consumat oţet deloc.

Un alt beneficiu al consumului de suc de murături este scăderea nivelului de zahăr din sânge. Fluctuaţiile nivelului de glicemie în sânge pot duce la complicații grave de sănătate, inclusiv pierderea vederii, insuficienţă cardiacă şi leziuni renale. Un studiu publicat în revista Diabets Research arată că o porție mică de oțet înainte de mese ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, în special la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Recent Posts

Spitalul Județean Mehedinți, judecat pentru ucidere din culpă

La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…

22 de minute ago

Decizia care i-a salvat viața unui român în mijlocul inundațiilor din Spania. „Altfel n-aș fi supraviețuit”

Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…

53 de minute ago

Motivul tulburător pentru care polițiștii ating mereu portbagajul mașinilor pe care le opresc

Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…

o oră ago

Câți bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie 2025

Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…

2 ore ago

O pacientă cere despăgubiri de peste un milion de euro Spitalului din Cugir după o operație

Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…

2 ore ago

Alertă alimentară în România: Legume și fructe cu pesticide peste limitele legale

Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…

3 ore ago

Citeste si: