Din cuprinsul articolului
Dr. Oz a declarat în timpul vizitei la București că nu bea cafea. Medicul consumă, însă altă băutură care conține cofeină dar cu mai multe beneficii decât cafeaua-ceaiul verde.
Cele 2 motive pentru care Dr. Oz nu bea cafea sunt, potrivit iubimsigatim.ro:
– tremuratul mainilor – consumul de cafea regulat si perseverent duce la tremurul mainilor ca si fumatul de altfel
– nevoia de a merge imediat la baie, dupa consumul cafelei. Imagineaza-ti ca o ruda de a ta e in operatie pe cord deschis si medicul trebuie sa intrerupa operatia pentru a merge la toaleta. Nu e tocmai placut, nu?
Recomandarea lui a fost ca dimineata, inainte de a bea cafea, daca totusi consumi, este sa bei cel putin un pahar de apa cu lamaie. Astfel corpul se va hidrata. Dupa cum stii cafeaua, desi se spune ca are antioxidanti, deshidrateaza puternic organismul.
În loc de cafea, dr. Oz bea ceai verde, considerat una dintre cele mai sănătoase băuturi.
Ceaiul verde provenit din planta Camellia sinensis este considerat ca fiind una dintre cele mai sănătoase băuturi din lume. Studiile au arătat că un consum zilnic poate avea efecte benefice asupra întregului organism.
Beneficiile ceaiului verde sunt date de conţinutul mare de flavonoizi, substanţe cu efect antioxidant, care protejează organismul împotriva stresului oxidativ.
„Mai multe studii au arătat că ceaiul verde poate preveni apariția mai multor tipuri de cancer, printre care cancerul de sân, de prostată și colorectal. Efectul anti-cancerigen se datorează antioxidanților puternici pe care îi conține. Cum stresul oxidativ este una din cauzele îmbătrânirii și îmbolnăvirii, putem spune că ceaiul verde protejează împotriva cancerului și încetinește procesul de îmbătrânire”, a adăugat medicul Alice Popescu.
În plus, ceaiul verde are și efect anti-depresiv deoarece stimulează producerea de dopamină care e implicată în starea de bine.
Pe lângă faptul că flavonoizii conţinuţi de ceaiul verde anihilează radicalii liberi, s-a descoperit că ei normalizează funcţia endoteliului arterial prin stimularea oxidului nitric având efect de prevenire a maladiilor cardiovasculare, de normalizare a tensiunii arteriale (risc mai mic între 46% şi 65%) şi de prevenţie a atacului vascular cerebral şi a infarctului de miocard (risc mai mic cu 11%).
„S-a mai menționat și un efect de echilibrare al colesterolului și al trigliceridelor și un ușor efect protector față de riscul de diabet de tip 2”, a completat specialistul.
Ceaiul verde este folosit de foarte mult timp și în curele de slăbire deoarece crește rata metabolică și stimulează arderea grăsimilor. În plus, efectul diuretic ajută la eliminarea retenției de apă, una dintre cauzele creșterii în greutate.
Un al beneficiu al ceaiului este acela că ajută la reducerea pungilor de sub ochi şi a cearcănelor. Pliculeţele de ceai verde folosite nu trebuie niciodată aruncate, ci aplicate pe suprafaţa ochilor, cofeina conţinută ajutând la îndepărtarea cearcănelor.
Ceaiul verde rece, aplicat pe faţă de două ori pe zi, ajută la hidratarea şi tonifierea tenului.
Ceaiul verde nu este recomandat copiilor, nici persoanelor cu demență senilă sau cu boli psihice cu tendință de agresivitate. De asemenea, persoanele care au hipertensiune nu ar trebui să consume cantități mari de ceai verde.
Nu se bea după orele17.00, deoarece poate provoca insomnie, dar se poate clăti gura cu el pentru prevenirea cariilor dentare și eliminarea bacteriilor.
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…