Din cuprinsul articolului
De ce ar trebui să renunțăm la pâinea feliată? Există un motiv bine întemeiat pentru persoanele care mănâncă pâinea feliată. Nimeni nu s-ar fi gândit că acest produs este un real pericol pentru sănătate.
Din varii motive, mulți dintre noi alegem să cumpărăm pâinea deja feliată. Cu toate acestea, există câteva motive pentru care cei care consumă pâine nu ar mai trebui să o achiziționeze feliată.
Chiar dacă cei mai mulți dintre noi preferă pâinea feliată, este important de menționat, în acest context, despre beneficiile pe care o aduce pâinea nefeliată. Renunțând la obiceiul de a câștiga timp, consumatorii trebuie să știe și care sunt beneficiile achiziționând pâine nefeliată.
Într-adevăr, pâinea feliată este mult mai facil de consumat și este și mult mai comod de a o achiziționa, însă vine la pachet și cu câteva dezavantaje.
De asemenea, pâinea tăiată are riscul de a se usca mai repede, astfel mulți oameni aleg să o arunce după ce s-a întărit. Însă, există diverse metode prin care aceasta poate deveni din nou moale și comestibilă.
Așadar, aveți nevoie de o cană cu apă, pe care să o puneți în cuptorul cu microunde, iar deasupra lui se va pune felia de pâine uscată. Aceasta trebuie să stea astfel preț de 5 minute, în cuptorul pornit la cea mai mare putere. După această procedură, felia de pâine va fi din nou proaspătă.
Așadar, vă prezentăm câteva motive pentru care consumatorii de pâine ar trebui să o aleagă, fără a sta mult pe gânduri, pe cea nefeliată.
Pâinea feliată are mai multe calorii din cauza cuțitului uns cu ulei de către brutarii. Așadar, nu pâinea e vinovată pentru kilogramele acumulate în plus, ci uleiul.
Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, trage un semnal de alarmă și explică că uleiul reprezintă un pericol în salată atunci când vrei să slăbești sau să îți oferi o masă sănătoasă.
Astefl, medicul nutriționist recomandă românilor să înlocuiască uleiul cu orice altceva.
”O salată cu trei linguri de ulei nu mai e salată, ci masă în toată regula. Salata este felul de mâncare cu care ne putem păcăli cel mai tare. Avem impresia că este un produs light/ușor, cu multe legume, deci automat cu puține calorii. Așa ar fi, dacă în salată nu ar exista ulei. Pentru că orice lingură de ulei este grăsime pură (10g grăsime) și aduce în farfurie 100cal”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de instagram.
Ce conține uleiul?
Potrivit nutriționistului, acizii grași din ulei au efect negativ asupra siluetei.
„Uleiul de orice tip conține acizi grași polinesaturați care fac bine la sănătate și rău la siluetă. Doza zilnică de care avem nevoie este de 1-2 linguri de ulei. Iar când vine vorba de o salată, o singură tură de castron făcută cu sticla de ulei înseamnă 5 linguri dintr-un foc”, a adăugat aceasta.
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…
Ce pensie primești dacă nu ai muncit o zi în viața ta. Indemnizația socială minimă…
Suedia și Norvegia, două dintre cele mai avansate țări digital, au surprins recent anunțând că…
Agențiile de sănătate avertizează, în legătură cu o posibilă pandemie: peste 1.000 de morți și…
Prognoza meteo completă. În zilele următoare, România va resimți o răcire bruscă a vremii, temperaturile…