Sari la conținut

De ce ar trebui să pui o linguriță de ulei de măsline în cafea?

Sursă foto: Adobe

Cafeaua proaspăt preparată dă energie de dimineață. Adesea îi adăugăm lapte, smântână, zahăr sau chiar condimente, dar puțini oameni știu despre ingredientul special care ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Este vorba despre uleiul de măsline.

Acesta este folosit la prepararea oleatului, o cafea cu ulei de măsline creată și popularizată de Howard Schultz, fondatorul lanțului Starbucks. Ideea a fost inspirată de obiceiul Sardiniei de a adăuga ulei de măsline la mâncare, iar Schultz a decis să încerce acest ingredient în cafea. Acest lucru a creat gustul unic și bogat al oleatului.

Uleiul de măsline în cafea – care sunt beneficiile

Uleiul de măsline este o sursă de antioxidanți care ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism, informează publicația The Health Site. Vitamina A susține vederea, iar vitamina E ajută la reducerea nivelului de colesterol dăunător, care previne formarea plăcilor aterosclerotice.

De asemenea, uleiul de măsline poate reduce riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer. Acesta are un efect pozitiv asupra sistemului digestiv, ajutând în special la evitarea constipației. În plus, acest ingredient protejează stomacul de arsurile la stomac, reducând iritațiile.

Cafeaua cu ulei de măsline este benefică în special pentru cei care au dificultăți în a controla nivelul zahărului din sânge. Fenolii din uleiul de măsline ajută la reglarea metabolismului glucozei prin îmbunătățirea sensibilității și eficienței insulinei. Adăugarea acestui ingredient la dieta zilnică poate reduce riscul de diabet de tip 2 cu 13%, informează publicația.

Gustul oleatului are propriile sale caracteristici în comparație cu cafeaua clasică, așa că puteți adăuga condimente precum scorțișoară, cardamom sau vanilie pentru a-l echilibra. O astfel de băutură nu va fi doar delicioasă și aromată, ci și sănătoasă.

Mai multe despre beneficiile uleiului de măsline

ulei de masline
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Uleiul de măsline este bogat în grăsimi nesaturate, în special în acid oleic. Acest produs, datorită conținutului de acizi grași speciali, este considerat unul dintre cele mai bune mijloace de control al nivelului de colesterol din sânge.

În plus, conține un tip special de acizi grași și antioxidanți care sunt foarte benefici pentru sănătate și pot reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. De asemenea, îmbunătățește funcția intestinală și elimină respirația urât mirositoare. Uleiul de măsline, care are un nivel ridicat de polifenoli, împiedică oxidarea trigliceridelor din sânge și previne daunele care pot fi cauzate pereților interiori ai vaselor de sânge.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel