Sari la conținut

De ce ar trebui să mâncăm zilnic castraveți cruzi. Cercetătorii i-au descoperit proprietăți nebănuite

De ce ar trebui să mâncăm zilnic castraveți cruzi. Poți avea multiple beneficii pentru sănătate dacă mănânci castraveți cruzi în fiecare zi. Cercetătorii i-au descoperit proprietăți nebănuite.

De ce ar trebui să mâncăm zilnic castraveți cruzi. Cercetătorii i-au descoperit proprietăți nebănuite

Beneficiile nutriționale ale castraveților sunt ideale pentru o alimentație sănătoasă, deoarece aceste legume cu conținut scăzut de calorii conțin multe proprietăți de hidratare și nutrienți valoroși. În 2019, castravetele a fost chiar ridicat la statutul de superaliment, potrivit Men’s Health .

Castraveții sunt surse bune de fitonutrienți (substanțe chimice din plante care au proprietăți protectoare sau de prevenire a bolilor), precum flavonoidele, lignanii și triterpene, care au beneficii antioxidante, antiinflamatorii și anticancerigene.

„Ar trebui să căutăm cu siguranță alimente bogate în nutrienți, folosind abordarea pozitivă a ceea ce să puneți în farfurie”, a spus Angela Lemond, un nutriționist dietetician.

Coaja și semințele astraveților sunt părțile cele mai bogate în nutrienți. Conțin fibre și beta-caroten.

„Beta-carotenul este un antioxidant care ajută la creșterea imunitășii, ajută pielea, ochii și preven cancerul”, a spus Lemond.

Un studiu publicat în Pakistan Journal of Nutritiona a descoperit că semințele de castraveți sunt o sursă bună de minerale și calciu.

„Castraveții sunt, în mod natural, săraci în calorii, carbohidrați , sodiu, grăsimi și colesterol”, a spus Megan Ware , nutriționist în domeniul dietetic. Există doar 16 calorii într-o porție de castraveți. Consumând castraveți, veți obține aproximativ 4% din necesarul zilnic de potasiu , 3% fibre și 4% din vitamina C zilnică. De asemenea, „oferă cantități mici de vitamina K , vitamina C , magneziu , potasiu, mangan și vitamina A ”, a mai spus nutriționistul.

Iată tot ce trebuie să știți despre nutriția castraveților, conform Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA , care reglementează etichetarea alimentelor prin Legea privind etichetarea și educația nutrițională:

Informații nutriționale ale castraveților cruzi, cu coajă

Dimensiunea porției: 1/2 cană, feliat (52 g) Calorii 8 Calorii din grăsimi 0 *Procentul valorilor zilnice (%DV) se bazează pe o dietă de 2.000 de calorii.

Castraveții conțin 95% apă, o modalitate excelentă de a rămâne hidratat, mai ales în timpul verii.

„Se spune că putem obține 20-30 la sută din necesarul nostru de lichide doar prin dieta noastră, iar alimente ca acestea cu siguranță ajută”, a adăugat Lemond. „Nu numai că sunt bogate în apă, dar conțin și nutrienți importanți care joacă un rol în hidratare, cum ar fi magneziul și potasiul.”

Compușii antiinflamatori din castraveți cruzi ajută la eliminarea deșeurilor din organism și la reducerea iritației pielii, conform Clinicii Cleveland. Cercetările preliminare sugerează, de asemenea, că aceștia îndepărtează ridurile, potrivit unui articol din revista Filoterapia.

Prevenirea cancerului

Castraveții conțin doi compuși fitonutrienți asociați cu beneficii împotriva cancerului: lignani și cucurbitacine. În ultimii ani, companiile farmaceutice au acordat o atenție deosebită cucurbitacinelor, sperând să le folosească în noi medicamente împotriva cancerului.

Potrivit unui studiu din 2010, oamenii de știință au descoperit că cucurbitacinele pot ajuta la blocarea căilor de semnalizare care sunt importante pentru proliferarea și supraviețuirea celulelor canceroase.

Cucurbitacinele pot, de asemenea, inhiba creșterea celulelor canceroase pancreatice, conform unui studiu din 2009 publicat în Journal of Cancer Research , care a analizat cucurbitacina B (pe care castravetele îl conține) pe celulele canceroase pancreatice umane și a constatat că suplimentele de cucurbitacină au inhibat creșterea a șapte celule canceroase pancreatice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel