Sari la conținut

De ce ar trebui să consumi nuci. 3 beneficii importante

sursa foto: arhiva doctorul zilei

Nucile sunt printre cele mai bune pentru sănătatea umană. Acestea conțin grăsimi sănătoase, vitamine, minerale, antioxidanți și enzime care au valori medicinale puternice.

Nucile sunt cunoscute în primul rând pentru importanța lor în protejarea sănătății mintale. Forma lor arată relația strânsă pe care o au cu creierul. Nu în zadar consumul regulat de nuci întărește memoria și accelerează transmiterea semnalelor nervoase.

Dacă nucile se numără printre fructele tale cu coajă lemnoasă preferate, descoperă cele mai importante 3 beneficii pe care le oferă pentru sănătatea ta.

Nuci pentru stomac

Menținerea unui stomac și a unui sistem digestiv sănătos în general este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru corpul tău. Microbiomul stomacului are nevoie de probiotice și prebiotice pentru a menține un echilibru între bacteriile bune și cele rele.

Experții spun că nucile servesc ca prebiotice și cresc volumul de bacterii bune din stomac. Consumul regulat de nuci protejează împotriva inflamației, ischemiei și cancerului de colon.

Nuci pentru pierderea în greutate

Nucile conțin calorii, dar sunt bogate în fibre care vă mențin sătul pentru o perioadă lungă de timp și vă accelerează metabolismul. Studiile spun că nucile sunt ideale pentru pierderea în greutate dacă sunt consumate în echilibru. Ele accelerează arderea grăsimilor și taie pofta de mâncare.

Nuci pentru creier

Așa cum am spus mai sus, nucile sunt considerate unul dintre cele mai bune alimente pentru sănătatea creierului deoarece sunt bogate în acizi grași omega-3. Consumul a 10 grame de nuci pe zi îmbunătățește funcțiile creierului, procesarea informațiilor, memoria și concentrarea.

Pentru că sunt bogate în antioxidanți și acizi grași polinesaturați și substanțe care combat inflamațiile, experții spun că ar trebui consumate zilnic. Acestea încetinesc și previn îmbătrânirea prematură a creierului și reduc riscul de boli neurologice mai târziu în viață.

Articolul este informativ, dacă aveți întrebări pe această temă consultați un specialist.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel