Din cuprinsul articolului
Consumul de apă imediat după trezire este un ritual popular în Japonia. Japonezii sunt de părere că consumul de apă de dimineață poate ajuta la vindecarea și gestionarea epilepsiei, bronșitei, astmului, diareei, vărsăturilor, bolilor de urină și rinichi, diabetului, tulburărilor menstruale, meningitei, artritei, cefaleei, bătăilor inimii rapide, a bolilor oculare și ajuta să gestionezi o greutate sănătoasă.
Nu multor persoane le place să bea apă dimineața. În schimb, majoritatea oamenilor preferă ceaiul sau cafeaua, dar este recomandat să beți apă sau măcar să mâncați fructe care conțin apă.
În timp ce dormi, corpul tău filtrează toate toxinele pe care le-ai acumulat pe parcursul zilei. Puținul de apă care a rămas în tractul digestiv până ajungeți la culcare nu este suficient pentru a îndepărta toate aceste deșeuri. Dacă beți apă imediat ce te trezești, rinichii tăi vor lucra mai mult pentru ai ajuta să elimine toate toxinele care îți înfundă sistemul.
Apa potabilă este importantă pentru claritate mentală și vigilență. De fapt, deshidratarea este un factor de risc pentru delir și demență la vârstnici și la cei foarte bolnavi. Este, de asemenea, important pentru aproape orice funcție corporală. De fapt, în doar 3-4 zile, deshidratarea poate deveni mortală.
Deshidratarea ucide prin reducerea tensiunii arteriale la niveluri fatale. Cu cât consumați mai multă energie, cu atât aveți mai multe șanse să pierdeți apă ”, spune Randall Packer, un expert de la Universitatea George Washington. „Pierzi puțină apă de fiecare dată când expiri. Pierzi apă când transpiri. Produceți puțină apă când metabolizați alimentele … dar echilibrul este de așa natură încât aveți întotdeauna nevoie de un fel de aport de apă. ”
Deshidratarea apare atunci când utilizați sau pierdeți mai mult lichid decât luați, iar corpul dumneavoastră nu are suficientă apă și alte fluide pentru a-și îndeplini funcțiile normale. Dacă nu înlocuiți lichidele pierdute, vă veți deshidrata. potrivit celor de la MayoClinic.
Simptomele deshidratării includ:
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…