Din cuprinsul articolului
Moleșeala după masă. Ei bine, propriul organism vă avertizează că ați mâncat prea mult. După o masă copioasă, glicemia crește foarte mult. Ca să o echilibreze, pancreasul trimite în circulație o cantitate mare de insulină.
”Ceea ce ne moleșește foarte mult după o masă copioasă este exact această cantitate de insulină care ajunge și la creier,” a explicat, pentru stirileprotv, Ștefan Voicu, Facultatea Chimie Aplicată.
Ce se întâmplă, mai exact, când mănânci prea mult, mai ales seara? Insulina bombardează creierul. Ficatul își distruge receptorii de colesterol. Grăsimea sapă în vase. Din acest motiv, încercați ca regalul culinar să aibă loc dimineața și la prânz. Nu seara, repetat!
Seara, receptorii de colesterol din ficat, cei care simt colesterolul din alimente, scad sau devin incapabili! Următoarea mișcare? Colesterolul rămâne liber în sânge. Îi place să intre în vase, unde produce inflamație ințial, apoi depozite. Boala se numește ateroscleroză.
”Colesterolul se produce noaptea, așa vrea ficatul să îl producă. Din această cauză și medicația care blochează secreția de colesterol se administrează seara. Ficatul are posibilitatea să blocheze secreția de colesterol dacă noi introducem prea multă mâncare, prea multe grăsimi. Dacă mâncăm repetat seara, nu mai poate să capteze colesterolul din mâncare!” atrage atenția dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…