De ce apare sforăitul și cum poate fi ținut sub control. 5 trucuri pentru a gestiona această problemă

Sforăitul apare atunci când aerul trece prin căile respiratorii atunci când este parțial blocat. Sunetul deranjant poate întrerupre somnul celui care sforăie și îi poate transforma chiar și pe cei care nu au probleme cu somnul în insomniaci.

Sforăitul, sunetele involuntare și bizare pe care cineva le scoate în timp ce doarme, poate fi un factor perturbator de somn nu numai pentru cel care le produce, ci și pentru cei din jur.

Bărbații sunt mai predispuși la sforăit decât femeile

Potrivit Sleep Foundation, țesuturile din partea de sus a căilor respiratorii se ating și vibrează, făcându-te să sforăi. În timp ce toți sforăim la un moment dat sau altul, inclusiv copiii care sforăie ușor, sforăitul frecvent și puternic ar trebui abordat, deoarece ar putea însemna și tulburări subiacente.

Sforăitul se poate datora uneori structurii corpului asupra căreia ai puțin control. Bărbații sunt mai predispuși să sforăie decât femeile. Un gât îngust sau un palat despicat pot crește riscul de sforăit.

Sursă Foto: arhivă Doctorul Zilei

Odată cu vârsta, oamenii pot începe să sforăie mai mult pe măsură ce gâtul devine mai îngust, iar tonusul muscular scade. Excesul de greutate în jurul gâtului sau gâtului poate duce uneori la sforăit.

Printre cauzele comune din spatele sforăitului se numără:

  • apneea obstructivă în somn,
  • căile respiratorii blocate,
  • obezitatea,
  • privarea de somn.

Dacă tu sau partenerul tău ați sforăit prea mult în ultimul timp, iată câteva sfaturi simple de luat în considerare:

Sforăitul nu te lasă să dormi? 5 trucuri să respiri ușor

1. Dormi pe o parte

Poziția de dormit ar putea avea un impact semnificativ asupra probabilității de a sforăi. Conform Sleep Foundation, oamenii sunt mai predispuși să sforăie atunci când dorm pe spate decât atunci când dorm pe o parte.

Se pare că sforăitul poate avea de-a face cu poziția capului decât cu poziția corpului, iar întoarcerea capului la dreapta ar putea face oamenii să sforăie mai puțin.

Deci, o soluție la aceasta ar putea fi să preferați poziția laterală și să folosiți perne pentru a manevra poziția de somn în favoarea ta. Această postură ar putea permite aerului să curgă ușor și să reducă sforăitul.

2. Pasaj nazal curat

Congestia nazală este unul dintre motivele pentru care sforăiți prea mult. Încercați să utilizați clătirea nazală cu o soluție de apă sărată. Dușurile fierbinți înainte de culcare pot ajuta, de asemenea, în mare măsură.

Oamenii folosesc din ce în ce mai mult benzi nazale, care sunt practic benzi adezive plasate în partea superioară a nasului pentru a ridica ușor părțile laterale. Iar acest lucru poate crește fluxul de aer.

3. Pierdere în greutate

Deși pierderea în greutate este uimitoare pentru bunăstarea ta generală, poate, de asemenea, să reducă sforăitul și să-ți îmbunătățească somnul. Când pierzi kilogramele nedorite, vei experimenta un efect de slăbire în tot corpul tău. Slăbirea poate elimina excesul de masă sau țesuturile din gât, care ar putea reduce sforăitul.

Nu mânca mult înainte de a merge la culcare

4. Evitați mesele mari

Gândește-te înainte de a te răsfăța cu acea masă copioasă și condimentată, deoarece acest lucru s-ar putea traduce prin sforăitul tău și întreruperea somnului celor dragi. Potrivit Medical News Today, consumul de mese copioase înainte de culcare sau consumul de alimente precum lactate sau lapte de soia înainte de culcare poate agrava sforăitul.

Acest lucru s-ar putea datora faptului că atunci când vă întindeți pe stomacul plin, acidul din stomac poate curge înapoi în esofag, ceea ce ar putea provoca inflamație în gât și o senzație de arsură.

5. Remedii naturale

Remediile pe bază de plante ar putea veni în ajutor atunci când vine vorba de ameliorarea sforăitului. Menta, uleiul de arbore de ceai și eucaliptul pot ajuta la curățarea căilor nazale în mod natural și vă pot preveni sforăiturile puternice și incomode.

Recent Posts

Harta durerilor emoționale. Ce organe afectează furia, frustrarea, ura și individia

Harta durerilor emoționale. Din ce in ce mai multi oameni devin constienti de faptul ca…

13 minute ago

Anunțul zilei. Noi reguli pentru autorizarea farmaciilor si a drogheriilor. Alexandru Rafila: „Nu o să scadă numărul de farmacii, doar că…”

Alexandru Rafila, anunțul zilei. Guvernul a adoptat recent o ordonanţa de urgenţă prin care modifică…

43 de minute ago

Rezistență la insulină, factor de risc pentru 26 de boli, de la diabet, la infecții bacteriene, pancreatită, gută sau tulburări de somn

Rezistența la insulină, o afecțiune care face ca celulele organismului să nu răspundă corespunzător la…

o oră ago

Predicții rune octombrie. Zodia care câștigă pe toate planurile. Mihai Voropchievici: Le iese tot ce își propun

Predicții rune pentru luna octombrie. O parte dintre nativii zodiacului vor fi suprinși cu lucruri…

2 ore ago

Cum să te reinventezi profesional după o pauză în carieră. 5 sfaturi care te ajută să faci tranziția mai ușoară

Sfaturi care te ajută să te reinventezi profesional după o pauză în carieră. Revenirea în…

2 ore ago

Cupa Campionilor Speciali, competiție de caiac adresată persoanelor cu sindrom Down. Modalități de înscriere în programul gratuit

Cupa Campionilor Speciali este o competiție de caiac dedicată copiilor și tinerilor cu sindrom Down…

3 ore ago

Citeste si: