De ce apare sensibilitatea dentară

Sensibilitatea dentară. Atunci când nu te aștepți și mai ales când ești convinsă că ai o dantură sănătoasă apare sensibilitatea dentară.

O mulțime de oameni au această problemă. Simptomele sunt foarte ușor de observat, deoarece în clipa în care mănânci ceva dulce, de exemplu, sau bei apă rece te lupți cu un disconfort accentuat.

Durerea poate să fie moderată sau severa și apare brusc. Această poate să afecteze un singur dinte sau să apară la un grup de dinți în același timp.

De cele mai multe ori, sensibilitatea dentară apare în clipa în care smalțul care protejează dinții este prea subțire. Dar se poate produce și atunci când gingina s-a retras iar rădăcina dintelui este descoperită.

Iată care sunt cauzele sensibilității dentare:

  • Un periaj necorespunzător. Fie este prea agresiv, fie nu este corect realizat astfel încât apare uzura smalțului.
  • Eroziunea dentara are loc și din cauza mediului acid care există în gură. Principala cauză a acestei eroziuni este consumul exagerat de dulciuri, de băuturi acidulate, bere, vin.
  • Bruxismul, o altă afecțiune care poartă vină apariției sensibilității dentare. Acesta este prezent noaptea atunci când un om doarme. În timp, dacă nu este tratat, bruxismul duce la uzura smalțului.
  • Fractura dentară conduce și ea la apariția sensibilității dentare.
  • Retracția gingivală este o altă cauză.
  • Gingivita, inflamația țesutului gingival care poate favoriza retracția gingiei din cauza acumulării de tartru. Atunci când nu este tratată aceasta duce la apariția pungilor parodontale iar intervenția medicului specialist este obligatoriu. În caz contrar se poate ajunge la pierderea dinților chiar dacă sunt sănătoși.
  • Anumite tratamente stomatologice – șlefuirea dinților, tratamentul cariilor, sau detartrajul pot produce o creștere a sensibilității dentare. Dar, aceasta dispare în 2 zile, din fericire în aceste situații.

Cum se previne sensibilitatea dentară:  

Cel mai important pas în prevenție este îngrijirea corectă a danturii printr-un periaj corect și efectuat de minimum 3 ori pe zi.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

7 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

26 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

47 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: