Din cuprinsul articolului
Rinichii filtrează la fiecare 30 de minute tot sângele din organism pentru a elimina toxinele și excesul de lichide. Cu toate acestea, ei trebuie să fie curățați periodic pentru a funcționa mai bine.
Durerile în partea inferioară a spatelui și a abdomenului, greață și probleme la urinare – acestea sunt simptomele tipice care indică o problemă cu rinichii.
Fiecare dintre aceste boli este periculoasă și necesită asistență medicală urgentă și spitalizare. Prin urmare, în cazul durerii în partea inferioară a spatelui, însoțită de afectarea diurezei (scurgerea urinei), creșterea temperaturii, greață bruscă, febră, este necesar să se apeleze la o ambulanță.
Singurul lucru care poate fi recomandat la domiciliu pentru ameliorarea simptomelor este acela de a bea câteva înghițituri mici de apă înainte de vizita la medic.
De obicei, pentru afecțiunile renale se folosește o terapie complexă, care include medicamente hormonale, analgezice, medicamente care ameliorează spasmele mușchilor netezi și antibiotice.
La domiciliu, dacă durerea devine insuportabilă, puteți lua un analgezic pe care l-ați luat deja. Asigurați-vă că notați ce medicament, cât și când (ora exactă) l-ați luat și dați aceste notițe medicului dumneavoastră.
Uneori, durerea de rinichi poate apărea în cazul cistitei cronice – o boală a vezicii urinare. Dacă, după ce v-ați consultat cu medicul dumneavoastră și ați primit consultații, există încă întrebări cu privire la ceea ce puteți bea, următoarele informații vă vor ajuta:
Dacă apare brusc o durere ascuțită în zona laterală, în partea inferioară a spatelui, în partea inferioară a coastelor, nu trebuie să întârziați, ci să chemați o ambulanță. Este posibil să aveți colică renală.
Nu trebuie luate analgezice: o criză de colică poate masca o patologie chirurgicală acută, cum ar fi apendicita sau pancreatita. Pentru a ameliora afecțiunea, stați timp de 10-15 minute într-o baie fierbinte, procedurile termice vor ameliora durerea pentru o vreme.
În cazul afectării severe a funcției renale, aportul de proteine trebuie limitat: rinichii afectați nu sunt capabili să elimine cantitatea necesară de produse de degradare a proteinelor, iar toxinele azotate se acumulează în sânge.
Dacă ai des dureri de rinichi, include merișoarele în dieta ta. Este ideal pentru a lupta împotriva microbilor patogeni care cauzează boli renale periculoase și procese inflamatorii. Pepenele roșu normalizează, de asemenea, funcția renală.
Dar cel mai bun remediu naturist este ceaiul de pătrunjel. Spălați o mână de frunze de pătrunjel și tăiați-le în bucăți mai mari. Puneți pătrunjelul tăiat într-un vas și turnați apă peste el (suficient pentru a acoperi frunzele). Puneți vasul în cuptor, și de îndată ce apa începe să fiarbă, mai lăsați pentru 10 minute.
Apoi, scoateți vasul din cuptor și lăsați să se răcească (vasul trebuie să fie acoperit). Strecurați băutura și după ce se răcește bine, păstrați-o în frigider. Beți un pahar de această băutură rece, o dată pe zi.
Suplimentele alimentare sunt promovate adesea ca soluții miraculoase pentru sănătate, dar consumul lor necontrolat poate…
De ce te trezești la 3 dimineața? Îți este cunoscută senzația de a privi în…
Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie. În ultima săptămână din noiembrie, astrele se aliniază pentru…
Burnout-ul, o problemă tot mai frecventă în rândul angajaților români, afectează în special femeile, potrivit…
Creșterile de pensii ar putea fi anulate! O veste cu un impact major asupra pensionarilor…
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…