Categories: Expertul zilei

De ce apare constipația? Medic: Când este ”liniște” la nivel intestinal este un lucru RĂU

Din cuprinsul articolului

Constipația este un simptom extrem de neplăcut. Este impactul alimentației asupra corpului nostru, afirmă dr. Mihaela Bilic. Principalele cauze ale constipației sunt reprezentate de dieta săracă în fibre și bogată în grăsimi și alimente procesate, aportul redus de lichide. Ultimele locuri le ocupă sedentarismul, medicamente și abuzul de laxative. 

Constipația este o problemă comună, iar dr. Mihaela Bilic a explicatîn cadrul emisiunii La Măruță, potrivit stirileprotv.ro., spune că alimentația a devenit ultra-procesată, iar de aici apar și problemele la nivel intestinal.

Sursă foto: Facebook/MihaelaBilic

„Totul este atât de rafinat și se absoarbe tot încât nu mai avem deșeuri. Să luăm exemplul hamburgerului. Ei spun că este carne, dar de fapt este o pastă. Noi nu mai mâncăm. Mai nou adulții nu mai mestecă frcutele pentru că le transformă în smoothie”, a explicat doctor Mihaela Bilic.

Odată cu vârsta apare și constipația. Pe măsură ce înaintăm în viață, constipația devine o problemă, pentru că în loc să ne mișcăm noi stăm.

„Foarte rar sunt copii care se constipă, iar acolo este o problemă. Constipația este, în principiu, ceva ce face parte din viața adulților”, a spus Bilic.

Sedentarismul, un factor îngrijorător

„Înainte să dăm vina pe mâncare ar trebui să ne gândim câte ore am stat așezați. În momentul în care noi stăm și intestinul nostru stă. Important este să înțelegem că intestinul are musculatură netedă. Sunt niște mușchi care nu pot fi contractați cu voință”, a explicat Mihaela Bilic.

Practic, în momentul în care noi stăm, intestinul lenevește. Statul pe canapea și pe scaun la birou, după care în mașină, este un factor negativ.

Apa în cantitate mică contribuie, de asemenea, la constipație. În plus, principalul agent alimentar pro-constipație, este zahărul. Prezența lui în intestin nu este benefică. Zahărul este un agent agravant. Creează în intestin un mediu nepropice pentru pentru procesarea alimentelor.

„Auzim de multe ori persoane care se plâng că se simt balonate. E de bine, pentru că asta înseamnă că acolo au loc procese de fermentație. Asta înseamnă că intestinul este sănătos. Când avem parte de „liniște” la nivel intestinal, asta trebuie să ne dea de gândit. Nu trebuie să ne bucurăm când nu mișcă nimic în burtă. Un intestin sănătos ar trebui să aibă procese de fermentație și să aibă o încărcătură bacteriană mare. Noi, prin această mâncare rafinată, avem din ce în ce mai puține bacterii în intestin și atunci înseamnă că vom suferi de constipație”, a mai spus Bilic.

Recent Posts

„Transforming Cancer Care Together” – implementarea Planurilor Naţionale de Cancer în Europa, dezbatere internaţională în Parlamentul României

Reprezentanți ai Guvernelor și ai Parlamentelor din statele Uniunii Europene și din afara acesteia, membri…

11 minute ago

Crucea Roşie Română a întrerupt circulaţia în Capitală!

Crucea Roşie Română a întrerupt circulaţia în Capitală! Traficul rutier pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în…

16 minute ago

Luna Plină în Berbec din 17 octombrie schimbă tot! Viața acestor nativi este pusă la încercare, însă Pavel Globa dezvăluie și CEL MAI NOROCOS NATIV

Cinci zodii au horoscoape incredibil de puternice pe parcursul săptămânii 14 – 20 octombrie 2024,…

35 de minute ago

Probleme grave de sănătate pentru Andreea Marin! Ce au putut să îi descopere medicii după 7 zile de analize

Andreea Marin a fost internată timp de o săptămână din cauza epuizării și a fost…

55 de minute ago

O zi neagră pentru istoria României. Marea noastră DOAMNĂ s-a stins din viață. A avut o viață de film, iar familia și apropiații sunt sfâșiați de durere

Gabriela Melinescu, o scriitoare cunoscută și apreciată din România, a murit marți, 15 octombrie 2024.…

o oră ago

Combate invidia cu ajutorul unui ritual puternic. Îți va dezvălui cine nu îți este prieten adevărat

Protejați-vă de invidie cu acest ritual puternic care vă va ajuta să eliminați această energie…

2 ore ago

Citeste si: