Sari la conținut

De ce apar durerile de genunchi în timpul mersului și cum pot fi ameliorate

De ce apar durerile de genunchi în timpul mersului și cum pot fi ameliorate. Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, bolile articulare afecteaza peste 65% dintre persoanele adulte, iar cea mai presanta problema este durerea care duce in timp la disconfort fizic si la incapacitatea de a-ti desfasura normal activitatile zilnice. Din pacate, importanta protejarii articulatiilor este constientizata abia la aparitia durerii, iar cele mai frecvente dureri sunt cele de genunchi, urmate de durerile de umeri si solduri.

Vestea buna este ca bolile articulare pot fi prevenite, incetinite si chiar stopate prin adaptarea efortului fizic varstei, intarirea masei musculare, miscari usoare regulate, dieta sanatoasa si postura corecta a corpului, dar si prin administrarea de suplimente alimentare care calmeaza durerea si inflamatia si in egala masura protejeaza si regenereaza cartilajul articular supus presiunii.

Daca simti durere in timpul mersului, la urcarea scarilor, in timp ce stai pe scaunul de la birou, cand te apleci sau cand iti indeplinesti activitatile zilnice, trebuie sa consulti un medic specialist.

Desi tendinta generala este sa credem ca problemele articulare sunt specifice doar varstei a treia si doar celor care nu fac sport, acestea se pot instala inca din copilarie, adolescenta sau tinerete, indiferent ca esti sedentar sau activ. E adevarat insa ca in jurul varstei de 30 de ani se atinge un maximum al masei osoase, dupa care tesuturile si cartilajele incep sa se subtieze si astfel apar durerile articulare. Sfatul meu este sa faceti zilnic exercitii de intindere de circa 5-10 secunde folosind degetele, incheieturile, bratele si gleznele intrucat articulatiile nu isi pot exersa singure mobilitatea si in acest mod le mentineti in stare optima” – sustine Claudiu Osman, fost sportiv de performanta si personal trainer la Cybex Gym.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel