Din cuprinsul articolului
De ce apar durerile de cap dimineața? Care sunt cauzele și când trebuie să mergi de urgență la medic.
Ți s-a întâmplat vreodată să te trezești după un somn adânc și să trăiești un adevărat coșmar pentru că te-ai trezit cu o durere de cap? Indiferent cât de bine doarme cineva, trezirea cu o durere de cap nu este niciodată plăcută pentru nimeni.
Deși uneori durerile de cap de dimineață pot fi puse pe seama lipsei de somn sau a mahmurelii sau chiar a deshidratării, există mai multe motive pentru care cineva se poate trezi cu disconfort.
Deși durerile de cap ocazionale de dimineață pot să nu fie un motiv de îngrijorare, cele cronice ar putea fi un semnal serios de luat în seamă. În funcție de severitate, o durere de cap matinală poate fi clasificată după cum urmează:
Studiile spun că persoanele care se trezesc cu dureri de cap au mai multe șanse de a avea tulburări de somn.
1. Tulburări de somn: Partea creierului care controlează starea de spirit și somnul afectează, de asemenea, durerea la care te trezești. Insomnia este o cauză majoră a durerilor de cap matinale urmate de somnambulism sau de dormit cu o pernă greșită sau de somn agitat sau de apnee în somn.
2. Ritm circadian perturbat: Persoanele care lucrează în ture de noapte, care au un ceas corporal deranjat, sunt mai predispuse să sufere de dureri de cap matinale.
3. Depresie, anxietate: Depresia și anxietatea sau alte probleme de sănătate mintală ar putea contribui, de asemenea, la durerile de cap cronice matinale; acestea ar putea fi, de asemenea, responsabile de insomnie.
4. Tumoră cerebrală: În cazuri extreme, durerile de cap cronice matinale pot apărea din cauza unei tumori pe creier. Acestea pot fi, de asemenea, însoțite de probleme de vorbire, probleme de vedere și modificări ale funcției mentale, cum ar fi probleme de memorie. Accidentul vascular cerebral sau hipertensiunea arterială ar putea, de asemenea, să stea în sptaele durerilor de cap matinale.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…