Din cuprinsul articolului
Te întrebi de ce apar dureri de splină la efort? Splina este un organ important care se află în partea stângă a abdomenului și este responsabilă de filtrarea sângelui și stocarea celulelpr albe din sânge. Durerea de splină la efort poate fi cauzată de mai multe afecțiuni, iar acest articol va discuta cauzele cele mai comune ale acestei dureri.
Una dintre cauzele cele mai frecvente ale durerii de splină, în timpul efortului fizic, este traumatismul abdominal. O lovitură puternică la nivelul abdomenului poate cauza leziuni ale splinei. Un exemplu în acest sens îl reprezintă accidente auto sau alte accidentările în timpul activităților sportive.
O altă cauză întâlnită a durerii de splină la efort este splenomegalia – o afecțiune care presupune mărirea excesivă a splinei. Aceasta poate fi cauzată de o varietate de afecțiuni, cum ar fi ciroza hepatică, anemia falciformă sau leucemia. Splenomegalia poate duce la durere la nivelul abdomenului, în special în timpul activităților fizice solicitante.
”În principiu, o splină mărită nu reprezintă o urgență medicală, problema poate fi că aceleași simptome dau și numeroase alte boli de fiere, ficat sau colon, de aceea sunt posibile confuziile de diagnostic. Acest risc face necesar consultul medical pentru precizarea diagnosticului corect, apoi urmărirea de către medic. Fiecare caz evoluează în felul lui, (vad destul de des pacienți cu boli serioase diagnosticate întâmplător, în lipsa oricăror simptome ingrijoratoare).” a precizat dr. Alecse Valerian Dițoiu.
O altă cauză potențială a durerii de splină la efort este infecția. O infecție la nivelul splinei poate cauza durere și inflamație. Aceasta poate fi cauzată de o varietate de bacterii sau virusuri, cum ar fi streptococul sau pneumococul.
În unele cazuri, durerea de splină la efort poate fi cauzată de tumori. Unele tumori benigne, dar și maligne pot afecta splina și pot cauza durere atunci când se efectuează efort fizic.
Tumorile care cauzează dureri de splină în timpul efortului fizic pot fi benigne sau maligne și sunt situate la nivelul abdomenului. Tumorile benigne, cum ar fi fibroamele sau chisturile, pot fi tratate prin intervenții chirurgicale sau prin alte metode, cum ar fi embolizarea.
Tumorile maligne, cum ar fi limfoamele sau sarcoamele, sunt mai dificil de tratat și pot necesita tratamente precum chimioterapia sau radioterapia. În unele cazuri, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a elimina tumora.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…