Principesa Margareta a ales să nu folosească titlul de Regină. Fiica cea mare a regelui Mihai va fi Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei. După funerariile247 de săptămâna viitoare, aceasta va decide şi cine va face parte din Casa Regală şi care va fi aparatul său administrativ, potrivit cancan.ro.
Titlul de custode al coroanei este cel pe care chiar regele Mihai i l-a oferit personal şi atâta timp cât coroana va fi în exil şi România va rămâne republică, ea a decis să poarte acest titlu, şi nu cel de Regină a României. Formulele de adresare vor fi:Majestatea Sa, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, Majestatea Sa Custodele Coroanei,Custodele Coroanei (toate cu varianta Custodele Coroanei Române) respectiv ‘Majestate’ şi ‘Majestatea Voastră’ / Majestăţii Sale.
Prinţul Charles al Marii Britanii va participa la funerariile Regelui Mihai, sâmbătă, 16 noiembrie, la noua Catedrală Episcopală de la Curtea de Argeş. La înmormântare şi-a mai anunţat prezenţa şi Regina Sofiei a Spaniei, alături de e Juan Carlos, Regina Anne-Marie a Greciei, Principele Moştenitor Alexandru al Suediei şi principele Lorez al Belgiei. De asemenea, sunt aşteptaţi reprezentanţi din Luxemburg, Bahrein şi un membru al familiei imperiale din Japonia, potrivit digi24.
Sicriul Regelui Mihai ajunge în ţară mâine şi va fi scos sâmbătă în faţa Palatului Regal. Acolo publicul îşi va putea lua rămas bun pentru ultima dată de la ultimul suveran al României. Sicriul va fi ridicat apoi pe un afet de tun, care va fi tras de un vehicul militar în semn de omagiu. Militarii de la forţele terestre şi aeriene au făcut astăzi repetiţii pentru a fi siguri că se vor respecta timpii prevăzuţi în programul de înmormântare anunţat de Casa Regală.
Regele Mihai va fi înhumat în jurul orei 19.00, sâmbătă, la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş unde va avea loc o slujbă scurtă de înmormântare.
„În ziua de sâmbătă, 16 decembrie 2017, după scurta ceremonie religioasă şi militară din Piaţa Palatului Regal, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi urcat pe un afet de tun şi va parcurge traseul până la Catedrala Patriarhală. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional. De asemenea, după slujba de înmormântare de la Catedrala Patriarhală, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi urcat într-o maşină mortuară, iar cortegiul funebru se va deplasa spre Gara Regală Băneasa. Sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte va fi transportat, apoi, de la Bucureşti la Curtea de Argeş cu Trenul Regal”, transmite Casa Regală a României.