Te-ai întrebat vreodată de ce nu poți să îți începi ziua fără să bei o ceașcă de cafea? Se pare că părinții tăi sunt de vină, susțin cercetătorii. Câtă cafea consumi și cât de des, ține de genetică, potrivit unui studiu realizat la Harvard și publicat în revista Molecular Psychiatry.
Cercetătorii au uirmărit 120.000 de băutori de cafea din întreaga lume și au descoperit șase gene responsabile de pofta de cafea. Primele două au legătură cu metabolismul cofeinei, următoarele două sunt aproape de genele BNDF șiSLC6A4, care au fost asociate cu alte dependențe precum fumatul. „Aceste gene influențează efectele cafeinei,” spune autorul studiului, Marilyn Cornelis, cercetător în departamentul de nutriție de la Harvard School of Public Health. Însă ultimele două gene sunt cele mai surprinzătoare deoarce au legătură cu metabolismul glucozei și al lipidelor (zahărul din sânge și colesterolul). Ăsta ar fi motivul pentru care băutorii înrăiți de cafea au un nivel crescut al glucozei.
Ce înseamnă asta, mai exact? Persoanele care au aceste gene metabolizează cofeina mai repede, așa că pot bea cafea seara, fără să aibă probleme cu somnul.
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…