Din cuprinsul articolului
Potrivit Huffpost, persoanele care se gândesc la imunizare vor să știe exact de câte ori va fi nevoie să ne vaccinăm împotriva noului coronavirus și pentru cât timp vom fi protejați. Din păcate, având în vederea dezvoltarea rapidă a formulelor, multe dintre aceste informații nu s-au descoperit deocamdată.
În timpul testelor clinice, voluntarii care au fost imunizați cu vaccinul de la Pfizer/BioNTech sunt încă monitorizați pentru a afla mai multe informații despre cum formula acționează asupra corpului, pe o perioadă îndelungată. Astfel, având în vedere faptul că majoritatea testelor au avut loc tot în acest an, este dificil să avem răspunsurile tuturor întrebărilor, atât de repede.
„Frecvența imunizării este o chestiune destul de importantă. Dacă putem trece peste obstacolele legate de eficiență, distribuire în masă și asimilarea corespunzătoare, următorul pas va fi monitorizarea procesului în sine, pentru a înțelege cum funcționează stabilitatea imunității oferite. Imunitatea nu se va manifesta la fel pentru toate persoanele. Aceasta depinde de vârstă, greutate corporală, antecedente și genetică. Trebuie șă fim vigilenți. Abia după o perioadă de timp vom ști dacă trebuie să ne imunizăm o dată la 1 sau 2 ani, etc.”, a declarat Daniel Altmann, profesor al departamentului de imunologie și inflamație din cadrul Imperial College London.
De asemenea, mutația pe care o poate suferi virusul reprezintă o problemă reală, în privința imunității.
„Dacă vom pune presiune pe imunizare, noul coronavirus ar putea suferi într-adevăr mutații”, susține Altmann.
Acest lucru înseamnă că dacă vom încerca să eliminăm virusul prin imunizare, acesta ar putea găsi metode pentru a supraviețui și s-ar putea muta. Acest lucru ar putea face ca vaccinul inițial să nu mai funcționeze.
„Participanții la studiu vor fi monitorizați pentru încă 2 ani de la administrarea vaccinului, pentru a determina protecția de lungă durată și siguranța formulei”, au declarat oficialii de la Pfizer, întrebați de frecvența imunizării.
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…