Sari la conținut

De cât timp ai nevoie să treci peste o despărțire sau peste un divorț

Oamenilor le sunt necesare 11 săptămâni pentru a trece peste o despărţire şi 18 luni pentru a depăşi episodul unui divorţ, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani.

Un nou studiu, realizat pentru a descoperi efectele pozitive ale unei despărţiri, a arătat că sunt necesare trei luni pentru a trecere peste dezamăgirea unei relaţii eşuate, informează dailymail.co.uk.

Cercetătorii americani, care au publicat studiul în The Journal of Positive Psychology, au descoperit că sunt necesare 11 săptămâni pentru a simţi efectele benefice unei despărţiri.

Gary Lewandowski şi Nicole Bizzoco de la Monmouth University, New Jersey, au chestionat 155 de persoane care au trecut printr-o despărţire în ultimele şase luni. Ei au descoperit că 71% dintre cei chestionaţi au început să vadă într-un timp relativ scurt efectele pozitive ale despărţirii.

Lewandowski şi Bizzoco au aflat că persoanele au început să se simtă mai bine cu sine şi să dezvolte strategii puternice privind viaţa lor după cele 11 săptămâni.

Totodată, acest studiu s-ar putea aplica în cazul persoanelor care au avut relaţii de scurtă durată.

Un alt studiu, care a cercetat refacerea emoţională a cuplurilor după un divorţ, a arătat că durată necesară pentru depăşirea acestui episod a fost mult mai mare.

Site-ul de matrimoniale Fifties.com a descoperit că sunt necesare 18 luni pentru a trece peste un divorţ, ceea ce reprezintă de şase ori mai mult faţă de timpul estimat de Lewandowski şi Bizzoco.

Acest lucru poate fi urmare a faptului că mariajul este considerat un angajament mult mai serios. Astfel, unul din şase utilizatori chestionaţi în cadrul acestui studiu a afirmat că i-a fost dificil să se descurce cu eşecul unei căsnicii. De asemenea, 43% dintre persoanele chestionate au precizat că au simţit un sentiment de eliberare în momentul în care au divorţat, iar 31% au spus că au trăit un sentiment de tristeţe.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel