Din cuprinsul articolului
David Popovici, suspect de DOPAJ! Subiectul dopajului în sportul de înaltă performanță a devenit extrem de sensibil după scandalul în care a fost implicată Simona Halep.
În acest context extrem de sensibil, antrenorul lui David Popovici vine cu o serie de declarații surprinzătoare.
David Popovici a avut un an formidabil, cu 13 medalii, dintre care 11 de aur, cucerite la cele patru mari competiţii la care a participat, fiind şi deţinătorul recordului mondial la 100 de metri liber. Tocmai de aceea, mulți îl acuză de dopaj.
Într-un podcast moderat de Brett Hawke, fost înotător australian, Adrian Rădulescu, antrenorul înotătorului român, a dezvăluit că David Popovici a fost mereu privit cu suspiciune pentru performanțele sale.
Chiar Brett Hawke a dezvăluit că, atunci când l-a descoperit pe David Popovici, a fost convins că înotătorul român se dopează şi chiar i-a spus acest lucru în timpul unui interviu.
„În primul interviu pe care l-am făcut cu el, i-am spus lui David: Credeam că te dopezi! A scos timpul de 47,3 la 16 ani. Gândul meu era: Copilul acesta se dopează, nu are cum să înoate atât de repede”, a spus Brett Hawke în dialogul cu Andrei Rădulescu.
Adrian Rădulescu, antrenorul sportivului român, a vorbit în cadrul aceluiași podcast despre suspiciunile de dopaj în cazul lui David Popovici.
„Eu ştiu procesul. Nu este prima dată când oamenii au spus așa ceva. Chiar și când era la campionate naționale, la 13-14 ani, oamenii spuneau: ‘Oh, el ia marfa aia bună’. E o situație despre care am discutat-o cu el. Poate copiii nu au ideea asta, dar părinții vorbesc între ei și se naște un mit, care apoi acesta este pasat și copiilor. Poate şi spun ceva înainte de concurs.
David a fost mereu un copil sociabil, de treabă, îi plăcea să vorbească cu toată lumea. Cred că au fost şi alţi înotători care i-au spus asta. Când le auzi de la copii care au 13 ani și ei chiar cred cu adevărat că e adevărat, atunci e foarte trist”, a mai spus antrenorul.
În august, David Popovici dezvăluia el însuși că este suspectat de dopaj, acesta fiind singurul motivul performanţelor sale uimitoare, pentru 17 ani. Dublul campion mondial şi european la 100 şi 200 de metri liber a explicat atunci ce le răspunde acestor oameni care îl privesc cu dubii.
„Dopingul se practică în orice sport care ține de efortul fizic. Te poate ajuta fie să crești mușchii, fie să reziști mai bine la efort. Sunt tot de felul de combinații. Eu fac o grămadă de teste antidoping.
Sunt mulți oameni care spun: «Bă, tu sigur trișezi. Ești cam prea bun». Zic «Bine, mă. Cum zici tu». Nu prea stau să răspund. Dar când mă întreabă lumea serios cum sunt testat, spun că fac foarte multe teste antidoping. Sunt teste care vin super random.
Pot și acum să mă sune «Unde ești?». Spun «Sunt aici, sunt la un podcast». «OK. Te așteptăm la tine acasă, că noi suntem aici. Trebuie să oferi o mostră de sânge și o probă de urină».
Și nu pot spune nu. Dacă spun nu, pot să-mi îmi iau o penalizare.
În plus, nici nu am de ce să mă ascund. E necesar să funcționeze corpurile antidoping, pentru că în sport e necesar să menții un nivel de corectitudine și de fair-play. Întotdeauna se vor găsii unii care vor să trișeze. Important e să-i poată prinde.
Cred că am făcut peste 100 de teste antidoping la viața mea. Vin și la 5 dimineața, sună la ușă direct, sau în timpul antrenamentului. Eu am o aplicație în care spun unde sunt de fiecare dată.
Ei, Agenția Națională Antidoping, Comitetul Internațional Olimpic și Federația Internațională de Natație, știu unde dorm în fiecare seară, unde petrec o oră pe zi, unde voi fi pentru o oră. Sunt mai multe entități care mă pot testa.
Dacă vor să mă prindă într-un moment în care eu nu știu că ei știu unde sunt, mă sună. Sau vin acasă, sperând să fiu acasă. Dacă nu sunt, trebuie să vin. Am o obligație care nu mă deranjează”, a spus Popovici, la podcastul Fair Play cu Bogdan Mălăele.
Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…
Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…
Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…
Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…
După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…