Din cuprinsul articolului
Piele mai strălucitoare, păr mai strălucitor și unghii mai puternice: Avocado nu este doar un ingredient foarte versatil, ci și o sursă puternică de nutrienți utili în susținerea sănătății feminine. Haideți să descoperim primele 5 beneficii ale avocado pentru sănătatea femeilor și de ce ar trebui să mănânce și bărbații acest fruct incredibil!
Avocado este o sursă de nutrienți cheie, inclusiv grăsimi sănătoase și fibre. De asemenea, conțin compuși antiinflamatori și antioxidanți și pot contribui la reducerea riscului de boli de inimă.
Nutritiv, versatil și delicios, avocado a devenit un aliment de bază în bucătăria multor case din întreaga lume.
În timp ce unii oameni se referă la avocado ca la un fruct, iar alții spun că este o legumă, avocado (Persea americana) este considerat de fapt o boabă. Este un membru al familiei de plante Lauraceae, care include și arborele de scorțișoară.
Avocado are un conținut ridicat de o serie de nutrienți importanți, dintre care mulți lipsesc în dietele moderne.
Iată defalcarea nutrițională pentru un avocado de 7 uncii (201 grame):
După cum puteți vedea, avocado este un fruct excepțional de hrănitor și reprezintă o sursă concentrată de grăsimi sănătoase și fibre, plus o serie de vitamine și minerale.
Ei sunt bogați în nutrienți care lipsesc adesea din dieta multor oameni, inclusiv magneziu, B6, vitamina C, vitamina E și acid folic.
Avocado este bogat în fibre, oferind aproximativ 14 grame în fiecare avocado. Aceasta reprezintă aproape jumătate din DZ actuală pentru acest nutrient important.
Obținerea unei cantități suficiente de fibre în alimentația dumneavoastră este esențială pentru sănătatea sistemului digestiv, deoarece ajută la promovarea creșterii bacteriilor sănătoase.
Un studiu efectuat pe 163 de adulți considerați supraponderali a constatat că persoanele care au consumat 175 de grame (bărbați) sau 140 de grame (femei) de avocado zilnic timp de 12 săptămâni au avut concentrații mai mici de acid biliar fecal și o diversitate bacteriană mai mare în comparație cu un grup de control.
Concentrațiile mai mari de acid biliar induc inflamația intestinală și sunt legate de creșterea microbilor asociați cu rezultate negative pentru sănătate, cum ar fi cancerul de colon.
Consumul regulat de alimente dense în nutrienți, cum ar fi avocado, ar putea ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă.
Vitaminele, mineralele, grăsimile sănătoase și fibrele care se găsesc în avocado, toate joacă un rol în menținerea sănătății sistemului cardiovascular.
Rezultatele studiilor sugerează că o dietă bogată în avocado poate contribui la îmbunătățirea factorilor de risc pentru bolile de inimă, ceea ce poate ajuta la prevenirea apariției bolilor de inimă.
Multe studii care au investigat efectele avocado asupra sănătății inimii au fost finanțate de către Hass Avocado Board. Chiar dacă acest lucru nu discreditează rezultatele studiilor, unii experți sugerează că implicarea industriei în cercetările evaluate de colegi ar putea distorsiona rezultatele.
În plus față de vitamine, minerale, grăsimi sănătoase și fibre, avocado este plin de compuși bioactivi, inclusiv carotenoizi, vitamina C, vitamina E și compuși fenolici.
S-a demonstrat că aceste substanțe au activități antioxidante, neuroprotectoare și cardioprotectoare semnificative.
De exemplu, s-a demonstrat că carotenoizii care se găsesc în avocado, inclusiv luteina, α-carotenul și β-carotenul, au efecte antioxidante puternice, protejând împotriva daunelor oxidative, care sunt asociate cu progresia multor boli cronice .
Deoarece avocado este bogat în antioxidanți, consumul regulat de avocado poate contribui la creșterea apărării antioxidante a organismului.
Deși există mai mulți factori care influențează greutatea, urmarea unei diete nutritive și echilibrate este poate cea mai importantă atunci când vine vorba de atingerea și menținerea unei greutăți corporale sănătoase, care este esențială pentru prevenirea bolilor.
Deși avocado este bogat în calorii, este plin de nutrienți și ajută la promovarea sațietății, datorită conținutului ridicat de fibre și grăsimi sănătoase.
Cercetările arată că urmarea unui model alimentar bogat în alimente fibroase, cum ar fi fructele și legumele, poate ajuta la susținerea pierderii în greutate. În plus, persoanele care mănâncă mai multe fibre tind să mențină o greutate corporală mai sănătoasă, în comparație cu cei care urmează diete mai sărace în fibre
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…