Din cuprinsul articolului
Dan Negru a reacționat după ce Austria nu a acceptat accesul României în Schengen. Prezentatorul spune că nu sunt vinovați in acest sens nici austriecii, nici olandezii, ci anumiți diplomați, politicieni slab pregătiți.
„Acolo unde fiecare dă vina pe celălalt, toată lumea e de vină. Așa e cu Schengen-ul!
Oricine face politică in România. Până și mie, un nepriceput, mi s-a propus sa candidez. Chiar zilele trecute m-a sunat domnul Dan Voiculescu să-mi propună o candidatură politică. În România, politica e o meserie pentru care n-ai nevoie de nicio pregătire.
Am primit multe oferte politice, de la multe partide, dar nimeni nu m-a întrebat vreodată dacă mă pricep, dacă am vreo calitate pentru meseria asta, dacă am vreun master in științe politice. N-am, sunt praf!
V-ați lăsa pe mâna unui doctor care n-a terminat medicina, ați accepta să vă opereze ?
Eșecul Schengen e și din cauza alor noștri, n-o spune nimeni, politicieni lipsiți de educație școlară în diplomație, în politică.
Scopul educației e sa înlocuiască o minte goală cu una plină. Atâta vreme cât Negru, Simona Halep sau Tzancă Uraganul vor primi oferte să candideze, politica românească va fi ieftină și va sta la mâna altora.
E nevoie de profesioniști și in meseria asta .
Nu austriecii sunt vinovați. Nici olandezii.
A fost și eșecul unor diplomați, politicieni slab pregătiți, fără studii pentru meseria asta.
Doar că P.P. Carp avea dreptate: ‘România are prea mult noroc pentru a mai avea nevoie de politicieni’“, a scris Dan Negru pe Facebook.
Romania și Bulgaria nu vor intra de la 1 ianuarie in Spațiul Schengen
România și Bulgaria nu vor intra de la 1 ianuarie în Spațiul Schengen de liberă circulație. Joi, la reuniunea miniștrilor europeni de interne, a lipsit unanimitatea pentru luarea unei astfel de decizii.
În cazul României a fost un singur vot împotrivă, din partea Austriei, care nu a fost de acord nici cu primirea în etape, mai întâi cu frontierele terestre, apoi, de la final de martie și cu cele aeriene.
În privința aderării Bulgariei s-a opus și Olanda. Croația, în schimb, a primit undă verde. În spatele ușilor închise, negocierile de la Bruxelles au fost aprinse, după cum informează RRA.