Dacă vă tentează ideea unei fripturi de mistreț pe masa de Crăciun, aveţi grijă de unde cumpăraţi carnea.
Internetul este plin de anunţuri, însă nu toţi cei care vând porci mistreţi au voie să îi deţină. Autorităţile le recomandă doritorilor să cumpere carne doar de la crescătoriile specializate sau de la fondurile de vânătoare, relatează stirileprotv.ro.
Un kilogram de carne de mistreţ porneşte de la 9 lei şi ajunge până la 30 de lei. Oamenii îşi lauda marfa cum pot: că animalul ar fi rasă pură, hrănit doar cu cereale, chiar şi bio. În fotografii apar mistreţi crescuţi în câte o cocină, cel mai probabil în gospodării ţărăneşti sau în ţarcuri.
Aproape niciun vânzător nu deține autorizație de creștere mistreț, iar oficialii atrag atenția că nu se comercializează carnea de vânat de către persoanele fizice.
În restaurante, carnea de porc sălbatic se găteşte aproape la fel ca cea obişnuită de porc.
Carnea de mistreţ a intrat tot mai mult pe piaţa delicateselor apreciate de români, de aceea au apărut şi microferme unde sunt crescuţi aceşti porci. Carnea lor, spun nutriţioniştii, este mai slabă în comparaţie cu porcii obişnuiţi.
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…