Dacă vă tentează ideea unei fripturi de mistreț pe masa de Crăciun, aveţi grijă de unde cumpăraţi carnea.
Internetul este plin de anunţuri, însă nu toţi cei care vând porci mistreţi au voie să îi deţină. Autorităţile le recomandă doritorilor să cumpere carne doar de la crescătoriile specializate sau de la fondurile de vânătoare, relatează stirileprotv.ro.
Un kilogram de carne de mistreţ porneşte de la 9 lei şi ajunge până la 30 de lei. Oamenii îşi lauda marfa cum pot: că animalul ar fi rasă pură, hrănit doar cu cereale, chiar şi bio. În fotografii apar mistreţi crescuţi în câte o cocină, cel mai probabil în gospodării ţărăneşti sau în ţarcuri.
Aproape niciun vânzător nu deține autorizație de creștere mistreț, iar oficialii atrag atenția că nu se comercializează carnea de vânat de către persoanele fizice.
În restaurante, carnea de porc sălbatic se găteşte aproape la fel ca cea obişnuită de porc.
Carnea de mistreţ a intrat tot mai mult pe piaţa delicateselor apreciate de români, de aceea au apărut şi microferme unde sunt crescuţi aceşti porci. Carnea lor, spun nutriţioniştii, este mai slabă în comparaţie cu porcii obişnuiţi.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…