Dacă vă tentează ideea unei fripturi de mistreț pe masa de Crăciun, aveţi grijă de unde cumpăraţi carnea.
Internetul este plin de anunţuri, însă nu toţi cei care vând porci mistreţi au voie să îi deţină. Autorităţile le recomandă doritorilor să cumpere carne doar de la crescătoriile specializate sau de la fondurile de vânătoare, relatează stirileprotv.ro.
Un kilogram de carne de mistreţ porneşte de la 9 lei şi ajunge până la 30 de lei. Oamenii îşi lauda marfa cum pot: că animalul ar fi rasă pură, hrănit doar cu cereale, chiar şi bio. În fotografii apar mistreţi crescuţi în câte o cocină, cel mai probabil în gospodării ţărăneşti sau în ţarcuri.
Aproape niciun vânzător nu deține autorizație de creștere mistreț, iar oficialii atrag atenția că nu se comercializează carnea de vânat de către persoanele fizice.
În restaurante, carnea de porc sălbatic se găteşte aproape la fel ca cea obişnuită de porc.
Carnea de mistreţ a intrat tot mai mult pe piaţa delicateselor apreciate de români, de aceea au apărut şi microferme unde sunt crescuţi aceşti porci. Carnea lor, spun nutriţioniştii, este mai slabă în comparaţie cu porcii obişnuiţi.
Zodii norocoase în octombrie. Luna octombrie aduce o nouă energie și oportunități de transformare pentru…
Prunele sunt printre cele mai iubite fructe de toamnă, apreciate nu doar pentru gustul lor…
Ritualul paharului cu apă este una dintre cele mai simple și eficiente metode pentru a…
Oamenii de știință au emis un avertisment cu privire la o nouă variantă de Covid,…
Recent, Kate Middleton a surprins lumea cu un videoclip emoționant în care apărea alături de…
Melancolie și anxietate din cauza venirii toamnei. Pe măsură ce zilele devin mai scurte și…