Din cuprinsul articolului
Merele sunt unele dintre cele mai consumate alimente de către români datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale și o grămadă de alte substanțe utile. Totuși, nu multe persoane știu că acesta este contraindicat în cazul unor afecțiuni.
Acest fruct este extrem de bogat în fibre. Prin urmare, nu trebuie consumat în cazul în care ai probleme cu tractul gastrointestinal, mai ales în cazul exacerbarii ulcerului peptic, gastritei. De ce? Pentru că fibrele duc la o agravarea stării de sănătate, avertizează medicii.
Trebuie avut grijă chiar dacă gastrita cu aciditate ridicată este în remisie. Pentru că consumul acestui fruct crește aciditatea dacă este consumat în cantități mari.
În plus, fructele dulci nu sunt recomandate pentru tulburările de metabolism al carbohidraților și prezența diabetului.
„Marul dulce are un indice glicemic ridicat iar consumul lui poate agrava starea bolilor endocrine”, avertizează dr. Arzamastsev.
Beneficiile consumului de mere:
Vitamina A – in acest fruct este cu 50% mai mult decat in portocale – aceasta vitamina ajuta la protejarea impotriva racelilor si a altor infectii si mentine un nivel bun de vedere.
Vitamina B2 – este în cantități mai mari decât în orice alt fruct. Ei o numesc „vitamina apetitului” și asigură digestia și creșterea normală, susține funcționarea normală a sistemului nervos.
Vitamina C – un mar acru contine un sfert din necesarul zilnic de vitamina; este cel mai bun mijloc de prevenire a bolilor infecțioase, anemiei, un element de neînlocuit în sinteza colagenului, reglarea coagulării sângelui, normalizarea vaselor de sânge. Datorită vitaminei C, aceste fructe au un efect antiinflamator.
Vitamina C are un efect benefic asupra sistemului imunitar, întărește pereții vaselor de sânge, reduce permeabilitatea acestora la toxine, ameliorează umflarea și promovează recuperarea rapidă după o boală prelungită.
Potasiu – acest oligoelement este un diuretic ușor. Ajută la ameliorarea umflăturilor corpului, reglează conținutul de lichide și normalizează funcția rinichilor.
Fier – acest mineral este cel mai bun remediu pentru anemie. Mai mult, calitatea distinctivă a fierului din măr este biodisponibilitatea sa bună.
Iod – cantitatea sa din mar este mult mai mare decat in orice alt fruct (din punct de vedere al continutului de iod, acest fruct este al doilea dupa fructe de mare), o excelenta masura preventiva pentru bolile tiroidiene. Săruri de magneziu – reduc riscul de ateroscleroză. Substanțe de bronzare – un bun agent profilactic pentru urolitiază, gută.
Acid folic – atenuează senzația de foame.
Fosforul – stimulează eficient activitatea creierului și este un element indispensabil pentru a face față insomniei.
Zincul – este un mare ajutor pentru întărirea sistemului imunitar. În plus, zincul ajută la pierderea în greutate.
Pectine – conferă organismului rezistență la sărurile metalelor grele, substanțe toxice și radioactive (indicate în special pentru lucrătorii din industriile periculoase) și, de asemenea, elimină excesul de colesterol din ficat.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…