Din cuprinsul articolului
Spitalul de Urgență pentru copii „Grigore Alexandrescu” a fost supus unui control de către Curtea de Conturi, unde au fost verificate atent achizițiile făcute de către unitatea medicală.
Potrivit surselor EVZ, această acțiune face parte dintr-un control mai amplu care nu vizează în mod direct unitatea medicală menționată, ci chiar Ministerul Sănătății.
În urma verificărilor efectuate de către inspectorii Curții de Conturi s-a concluzionat că spitalul este impecabil din punct de vedere al managementului, potrivit sursei mai sus menționate.
Astăzi s-a terminat o amplă verificare a Curții de Conturi la spitalul de copii „Grigore Alexandrescu” din București. EvZ a aflat, în exclusivitate, că această acțiune face parte dintr-un control mai amplu care nu vizează în mod direct unitatea medicală menționată, ci chiar Ministerul Sănătății.
Totodată, inspectorii Curții de Conturi au concluzionat în urma verificărilor că spitalul este impecabil din punct de vedere al managementului. Informația difuzată de un site de știri, cum că directorul medical prof. dr. Radu Bălănescu ar fi fost vizat de acest control este falsă.
Curtea de Conturi verifică Ministerul Sănătății
Profesorul dr. Alexandru Ulici, medic ortoped și manager al spitalului, confirmă informațiile aflate de EvZ.
„Curtea de Conturi este la Ministerul Sănătății și verifică anumite lucruri legate de Ministerul Sănătății. Nu este un control către Grigore Alexandrescu neapărat, ci este un control pe anumite lucruri de la Minister”, a confirmat managerul de la „Grigore Alexandrescu”, în exclusivitate pentru EvZ.
Rezultatele anchetei? „Că suntem foarte frumoși, deștepți și la locul nostru!”, a declarat prof. Ulici în exclusivitate pentru EVZ.
Un CT de ultimă generație a îngreunat ancheta Curții de Conturi
Ancheta Curții de Conturi a ridicat și o serie de întrebări cu privire la un aparat medical de ultimă generație care nu este încă pus în funcțiune.
Dr. Prof. Ulici a explicat pentru EVZ: „A fost un aparat care a fost un pic mai scump, un CT, e primul din Europa de Est, dar faptul că încă nu funcționează este treaba CNCAN-ului care trebuie să-l autorizeze, e o chestie complexă, e pentru intervenție intraoperatorie. E primul spital din România care are așa ceva. Nemaifiind antecedent, toate autorizațiile sunt mai dificile. Și durează. Dar au venit DSP-ul, CNCAN-ul, toate actele sunt în regulă, nu e nimic care să nu fie cum trebuie”.