Preşedintele Asociaţiei Europene pentru Hipnoterapie Medicală şi Terapia Subconştientului, dr. Elena Gabor, a anunţat, luni, că, începând din anul universitar 2019-2020, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureş vor începe cursuri facultative de hipnoterapie medicală şi medicina subconştientului, care vor fi predate la catedra de Psihiatrie, ceea ce reprezintă o premieră în România.
„Începând din anul universitar 2019-2020, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) Târgu Mureş, la catedra de Psihiatrie, vom preda un curs facultativ de hipnoterapie medicală şi medicina subconştientului, va fi predat atât în limba engleză cât şi în în limba română, va cuprinde teorie şi practică, şi în acest prim semestru de predare vom preda ce este hipnoza, cum se aplică, vom discuta despre istoria hipnozei, tehnici de inducere a hipnozei, terapii care se folosesc în starea de hipnoză. Vom discuta despre hipnoterapia medicală pentru tulburările de depresie, anxietate şi vindecarea atacurilor de panică, tulburările de somn şi managementul stresului, pentru managementul durerii, pentru pregătirea pre-operatorie, intra-operatorie şi post-operatorie. Este o premieră în România, se va preda pe perioada primului semestru, vor fi cursuri din două în două săptămâni, atât teorie, cât şi lucrări practice”, a declarat Elena Gabor.
Potrivit preşedintelui Asociaţiei Europene pentru Hipnoterapie Medicală şi Terapia Subconştientului, există numeroase studii de specialitate făcute în multe ţări, legate de eficacitatea hipnoterapiei în cazul afecţiunilor.
„Sunt rezultate foarte bune, atât din practica mea personală, cât şi din practica altor hipnoterapeuţi, rezultatele sunt extraordinare. Manualele le pregătesc eu pe baza muncii mele din ultimii 13 ani în domeniul hipnoterapiei medicale (…) Deschiderea UMFST şi a domnului decan a fost foarte mare şi le mulţumim pentru acest lucru, este un pas înainte pentru a dezvolta medicina subconştientului prin care se promovează aducerea sufletului (subconştientului) înapoi în medicină. Sufletul este o componentă esenţială în fiinţa noastră şi a lucra pe subconştient şi a ne accesa problemele noastre de la acel nivel are un aport foarte mare în vindecare. În toată lumea, medicii psihiatri, psihologii şi în general medicii din toate specialităţile au training în hipnoză şi hipnoterapie”, a arătat Elena Gabor.
Hipnoterapeutul a citat un studiu comparativ realizat în SUA referitor la procentul de vindecare, din care rezultă că, prin intermediul hipnoterapiei medicale, se rezolvă foarte multe probleme mult mai repede prin alte metode.
„Studiile efectuate au indicat faptul că prin Psihanaliză au fost 38% recuperări după 600 de şedinţe, prin Terapia comportamentală sunt 72% după 22 de şedinţe şi prin Hipnoterapie sunt 93% recuperări după numai 6 şedinţe”, a precizat Elena Gabor.
Potrivit doctorului, gradul de reuşită a terapiilor subconştientului este foarte mare, dar numai dacă omul vrea să coopereze şi după ce îşi schimbă convingerile negative bazate pe frică şi îndreptate către descurajare. Ea crede că prin renunţarea la convingerile negative, sentimentele se schimbă, producţia hormonală se schimbă, nivelul energetic, ca şi conştiinţă sau ca şi corp energetic, se schimbă.
Dr. Elena Gabor a spus că în cartea sa, „Acasă la Arborele Vieţii”, a dorit să fie cunoscute cazurile de vindecare a patru persoane cu care a lucrat în SUA, care i s-au părut fascinante şi relevante pentru această vindecare prin intermediul redescoperirii de sine, prin intermediul reconectării cu nivelurile superioare de conştiinţă.
Cartea prezintă cazuri de vindecare din probleme cum sunt anxietatea, depresia, dublată de gânduri de suicid, cancer incipient, oboseală cronică, insomnii etc.
„Sufletul e nivelul de conştientizare subconştient, iar spiritul, nivelul de conştientizare supraconştient. Sunt aceeaşi conştiinţă, dar în diverse stări, subconştient în corpul uman, când se extinde şi omul începe să doarmă, atunci intrăm în starea de supraconştient şi atunci intrăm în starea undelor Delta, în somnul profund, este starea în care ne odihnim, ne vindecăm, ne încărcăm de energie pozitivă şi ne debarasăm de gândurile care nu ne folosesc. Este starea pură, intrarea în Paradis despre care religia vorbeşte…sunt doar limbaje diferite. Există nişte tehnici de vizualizare pe care le poţi folosi. În primul rând să ai intenţia de a intra în starea de supraconştient, de a intra într-o stare pur pozitivă, de conexiune cu sursa. Poţi vizualiza o lumină care îţi intră prin corp, care te linişteşte, cei care practică meditaţia o simt şi o văd, devine somatică. Sentimentele sunt de linişte, de pace, e atât de plăcută senzaţia”, susţine Elena Gabor.
Hipnoterapeutul consideră că primul semnal că există o problemă cu gândirea este atunci când nu ne simţim bine, că imediat putem identifica acele gânduri sau convingeri şi să le schimbăm, pentru a nu ajunge să perpetuăm sentimente negative.
Doctorul crede că viaţa fiecăruia s-ar putea îmbunătăţi mult mai rapid şi mai uşor decât realizează, în clipa în care ar ajunge să stea calm, liniştit, să se iubească şi să se respecte, să realizeze cine este, că este o extensie a sursei de conştiinţă – a divinităţii, în termeni religioşi – să se respecte, să aibă grijă de el, să aibă încredere în el, iar hipnoterapia ajută omul să regăsească aceste stări.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…