Din cuprinsul articolului
Turmericul, cel mai puternic antioxidant. Beneficii multiple sunt evidențiate pentru o serie de afecțiuni. Turmericul sau curcuma este un adevărat leac natural.
Stiai ca turmericul sau curcuma apare mentionat in scrierile vechi asiatice, pe post de tratament naturist pentru o gama larga de afectiuni (cum ar fi bronsita, eczemele, infectiile renale sau febra)?
Ei bine, acest condiment este din ce in ce mai cunoscut si mai folosit si in zona europeana, datorită multiplelor beneficii pentru sănătate.
A, și încă ceva. Turmericul sau curcuma este și un foarte bun colorant. Așadar, dacă doriți să vopsiți ceva în galben-portocaliu și nu vreți să folosești produse chimice, iată soluția: turmericul.
Folosit pe post de condiment si in medicina naturista, turmericul are proprietati nutritive care il transforma intr-un aliment extrem de bun pentru organismul tau.
Beneficiile pe care acesta le aduce sanatatii sunt incredibile și de necontestat.
Potrivit studiilor, turmericul este un aliat de bază în lupta cu boli ca Alzheimer. Cum ajută? Ei bine, curcumina din turmeric are un efect asupra celulelor nervoase.
Ritmul de degradare a acestora va fi încetinit datorită acțiunii curcuminei.
Mai mult, curcumina previne aparitia placilor dintre neuroni, reduce stresul oxidativ si imbunatateste fluxul sangvin cerebral.
Studiile au aratat ca turmericul ne poate ajuta sa diminuam nivelul colesterolului „rau” din sange, sa mentinem arterele curate (prevenind astfel aparitia bolilor cardiovasculare) si sa imbunatatim functia endoteliului (tesutul care inveleste interiorul inimii si vaselor sangvine).
Așadar, folosind turmeric în dieta zilnică, vom avea o inimă sănătoasă.
Turmericul este unul dintre cele mai cunoscute alimente cu efect antiinflamator, asadar adaugarea acestuia in preparatele culinare nu doar ca te ajuta sa combati inflamatiile, dar actioneaza si preventiv, impiedicandu-le sa apara.
Alimentele antiinflamatoare sunt cunoscute pentru efectul lor in prevenirea si combaterea bolilor cronice si degenerative – de inima, cancer, Alzheimer.
De altfel, există chiar pastile pe bază de curcumim, foarte bune antiinflamatoare.
Consumul regulat de turmericul in preparatele culinare poate sa impiedice raspandirea celulelor canceroase, iar organismul le va recunoaste mai usor si le va distruge mai eficient.
Cercetarile au aratat ca anumite forme de cancer (cum ar fi cel de prostata, de colon, de san si pulmonar) sunt de aproape 10 ori mai rar intalnite in India, unde se consuma mult turmeric, fata de alte continente (cum sunt cel american si european), unde curcuma se consuma ocazional.
Turmericul are și un conținut mare de minerale și vitamine, dar și alte elemente esențiale. Iată detalii:
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…