Din cuprinsul articolului
Curățarea ficatului de toxine. Pe lângă apă, ajustările dietetice sunt de asemenea importante. Dacă este complet imposibil să renunți la alimente prăjite, afumate și conserve, atunci este important să consumi în mod regulat produsele enumerate pentru curățarea ficatului.
Potrivit The Health Site, acestea includ sfecla, mere, turmeric, coriandru, usturoi:
Curățarea ficatului de toxine cu sfeclă
Sfeclă
Fibrele conținute în această legumă rădăcină îmbunătățesc motilitatea intestinală. Iar elementul unic al sfeclei numit „betaină” promovează absorbția produselor proteice. Sfecla rosie reduce sarcina ficatului in ceea ce priveste digestia alimentelor. Consumul acestui produs este la fel de benefic atât în formă gătită, cât și în cea crudă.
Condiment ce are beneficii semnificative pentru ficat
Mere
Conțin mulți acizi organici care îmbunătățesc producția de bilă și normalizează digestia. Iar pectina conținută în mere acționează ca un sorbent, absorbind multe substanțe inutile în intestine. În plus, pectina ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge și îmbunătățește microbiota intestinală. Merele galbene au cea mai mare cantitate de pectină. Datorită tuturor acestor proprietăți, merele pot curăța bine căile biliare ale ficatului.
Coriandru
Coriandru elimină metalele grele din organism și ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge și astfel ajută ficatul ca detoxifiere. Coriandru (și semințele sale, numite coriandru) reduc, de asemenea, gazele și balonarea.
Curcumă
Nu este doar un condiment, este un produs care îmbunătățește absorbția grăsimilor. De asemenea, turmericul reduce semnificativ inflamația cronică care poate apărea, inclusiv în țesutul hepatic. Iar curcumina are efect antioxidant.
Usturoi
Este un antioxidant foarte puternic care ajuta celulele hepatice sa dezactiveze substantele toxice. Are un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale. Usturoiul este, de asemenea, una dintre cele mai bune legume pentru stimularea sistemului imunitar.