Din cuprinsul articolului
Sunt momente când folosirea clismelor pare o opțiune bună, de exemplu, când petrecem mai mult de 10 minute stând pe toaletă, pentru a elimina toxinele din organism.
Cu toate acestea, există 4 riscuri de curățare a colonului cu clisma de cafea care te vor face să te gândești de două ori înainte de a încerca.
Ce este o clisma cu cafea?
O clismă cu cafea este un tip de curățare a colonului care folosește medicina alternativă pentru a elimina ceea ce corpul tău nu are nevoie, acest tip de procedură se efectuează prin amestecarea cofeinei cu apă pură sau ser fiziologic, care se introduce presiune în rect printr-o clismă pentru a fi expulzat împreună cu materii fecale.
Clismele pot fi clasificate în două categorii: cele care se fac acasă și procedura medicală pe care o efectuează profesioniștii din domeniul sănătății, de exemplu, colonoscopia.
Clismă de curățare – Efectuată pentru a colecta probe de scaun.
Clisma de retentie: se efectueaza de catre un profesionist in momentul in care se administreaza un medicament, mai intai se face curatarea si apoi retentia, pentru ca medicamentul sa ajunga rapid in sange.
Deși curățarea colonului sau dușul anal sunt din ce în ce mai frecvente atunci când vine vorba de constipație cronică sau ca parte a procesului de curățare atunci când aveți intimitate anală, specialiștii de la institutul medical Mayo Clinic dezvăluie că are mai multe pericole decât beneficii:
- Ruptura de rect
- Infectie cu bacterii
- Arsuri rectale
- Dezechilibru electrolitic (poate provoca moartea)
- Inflamația colonului sau a rectului (proctocolită)
- Perforația intestinală
- Crampe, umflare în zona afectată
Cum se face o clismă?
Înainte de a încerca să efectuați o curățare a colonului, trebuie să știți cum să o faceți corect, precum și dozele recomandate de soluție salină pentru a evita durerile sau inflamațiile abdominale, în cele mai bune cazuri.
Pasul 1. Dezinfectați clisma de la farmacie sau pera anală pe care o veți folosi pentru a efectua curățarea colonului.
Pasul 2. Umpleți-l cu 250 de mililitri de apă caldă, ungeți vârful de plastic cu vaselină sau cu ajutorul unui lubrifiant pe bază de apă, astfel încât să intre ușor.
Pasul 3. Intrați într-o poziție confortabilă și introduceți cu mare atenție vârful clismei sau al perei.
Pasul 4. Apăsați ușor și așteptați câteva minute până când simțiți nevoia să eliminați , repetați de până la trei ori până când apa curge complet limpede. Și gata! Nu uitați să introduceți doar 250 ml de apă pentru fiecare curățare a colonului, transmite Salud 180.