Sari la conținut

Alimentele care elimină toxinele și virusurile din plămâni și combat infecțiile respiratorii

pulmonare

Din cuprinsul articolului

Curăță plămânii. Curatarea pulmonara include, in primul rand, schimbari in dieta. Un regim alimentar sanatos incurajeaza mecanismele naturale de curatare ale corpului si stimuleaza sistemul imunitar. Iata care sunt cele mai bune alimente care ajuta la eliminarea toxinelor din plamani si trateaza infectiile respiratorii:

1. Ardei iute

Iuteala ardeilor poate curata mucusul din plamani. De aceea, nasul curge atunci cand mancati alimente picante. De vina este capsaicina, arma cu care planta se apara de daunatori. Atunci cand ingeram ardei iute, capsaicina produce o senzatie de arsura la contactul cu tesuturile corporale. Ea ne aduce lacrimi in ochi, ne face sa ne curga nasul si sa simim ca gura ne ia foc.

Capsaicina irita mucoasele plamanilor si afecteaza mucusul si tarul in acelasi mod, ceea ce determina corpul sa le elimine rapid. In plus ajuta si la eliminarea virusurilor, bacteriilor si fungilor.

2. Apa
Cel mai bun mecanism de curatare este apa. Evitati cafeaua, sucurile sau alcoolul si beti apa curata. Cheia pentru o sanatate excelenta este o buna hidratare, deoarece accelereaza procesul de detoxifiere.

3. Ceapa

Este bogata in substante nutritive. Ceapa poate lupta cu multe boli, cum ar fi unele infectii pulmonare, si ajuta, de asemenea, la subtierea mucusului si la eliminarea toxinelor.

Curăță plămânii


4. Ghimbirul

Ceaiul de radacina de ghimbir amestecat cu lamaie ajuta la imbunatatirea respiratiei si incurajeaza eliminarea toxinelor din tractul respirator.

Puteti opta pentru o baie in care sa adaugati ghimbir pudra. Pregatiti aceasta baie si bucurati-va de ea pentru cel putin douazeci de minute. Aceasta va deschide porii si va va face sa transpirati, ceea ce va duce la eliminarea anumitor toxine. Aburul inhalat intra pe caile respiratorii si ajuta la purificarea plamanilor.

Mananca o bucata mica de ghimbir la fiecare masa, iar aceasta va imbunatati nu numai digestia, dar va ajuta si la purificarea corpului.

5. Lumanarica

Ceaiul de lumanarica ii ajuta pe cei cu plamani contaminati – un caz comun pentru fumatori. Fiti atenti, deoarece perii mici de pe frunze pot avea efecte perturbatoare daca ii absorbiti.

6. Plamanarica (mierea ursului)

Proprietatile terapeutice ale acestei plante se datoreaza continutului de acizi (salicilic, galacturonic, palmitic, miristic, stearic) si de vitamina C, caroten si saruri minerale bogate in mangneziu.

Toate acestea exercita asupra organismului uman o actiune diuretica, emolienta, antiinflamatoare, reconstituanta, cicatrizanta, antidiareica, analgezica, fiind in acelasi timp si un bun expectorant si antispastic bronhic.

Frunzele de plamanarica sunt considerate un remediu natural, in tratarea si vindecarea afectiunilor cailor respiratorii, deoarece calmeaza tusea, raguseala si regleaza expectoratia.

7. Lobelia

Este o planta extrem de utila, care a fost folosita de secole pentru a ajuta la sanatatea cailor respiratorii. Lobelia contine un alcaloid numit lobeline, care actioneaza ca un expectorant, curata plamanii de mucus si congestie. De asemenea, ajuta la deschiderea cailor respiratorii si promoveaza respiratia profunda.

8. Radacina Osha

Creste circulatia sangelui in plamani, ceea ce este benefic pentru gestionarea emfizemului, pneumoniei, astmului si alergiilor. De asemenea, estebbronhodilatatoare, crescand capacitatea plamanilor de a utiliza oxigenul.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel