Curăță plămânii de toxine. Verzi sau uscate, cojile de nuci au numeroase proprietati terapeutice. Ajuta la subtierea sangelui, imbunatateste functia ficatului, trateaza tusea, curata plamanii.
Remediul de mai jos este recomandat, mai ales fumatorilor, si presupunea folosirea cojilor de nuci uscate.
Curăță plămânii de toxine
Pune la fiert o mana de coji de nuci in 300 de ml de apa pentru a face un ceai. Se fierbe pana cand mai raman doar 200 ml de lichid. Ceaiul din coji de nuci se consuma rece, pe stomacul gol, in fiecare dimineata. Daca nu iti place gustul il poti indulci cu un pic de miere. Se consuma timp de o luna.
Acest ceai are efect asupra plamanilor, reusind sa elimine substantele nocive acumulate din cauza fumatului.
Ceaiul din coji de nuci este un bun remediu pentru persoanele care vor să scape de tuse.O mână de coji de nucă pot fi puse într-un recipient, este adăugată apă şi pus la foc pentru a da în clocot. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, neîndulcit, îndulcit cu miere simplă sau cu miere cu lămâie.
Evitarea ceaiului fierbinte este indicată deoarece în momentul în care suntem răciţi lichidul ne usucă mucoasa şi poate produce arsuri la nivelul ei, ceea ce poate duce la favorizarea apariţiei bacteriilor.
Cojile de nucă administrate sub formă de ceai, ajută la curățarea sângelui și la subțierea sângelui îngroșat, la întărirea imunității, la îmbunătățirea funcției ficatului și a tranzitului intestinal, la ameliorarea și tratarea afecțiunilor digestive, a diabetului și hipertensiunii.
Acestea au efecte depurative, stimulente pentru tiroidă, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectate gastro-intestinale și renale, vermifuge, tonic-amare, hipoglicemiante, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și calmante.
Ceaiul din coji de nucă este deasemenea indicat persoanelor care suferă de avitaminoze, celor cu deficiență de calciu sau celor cu imunitatea scăzută.
Se prepară un sirop din 2 pumni de coji verzi de nucă tocate mărunt, și un litru de apă. Se pune amestecul pe foc și se fierbe 10 minute, apoi se adaugă câteva cuișoare. Se lasă la răcit, se strecoară și la final se adaugă 1 kg de zahăr tos sau miere de albine. Se toarnă în sticle închise la culoare. Se ia câte o linguriță de sirop, de 3 ori pe zi, după masă.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.
Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.