Sari la conținut

Curăţă ficatul de toxine cu o singura înghițitură și vei arăta mai tânăr cu 10 ani!

afectiuni ale ficatului
Sursa foto: athiva Doctorul Zilei
Semne ca ai ficatul bolnav

Sănătatea și bunăstarea fiecărei persoane depind de cât de bine corpul ei elimină și epurează toxinele. Cu expunerea la toxine din mediu, produse toxice de îngrijire a corpului și alimente procesate, majoritatea oamenilor au nevoie disperată de o detoxifiere serioasă! O curățare a ficatului este o modalitate excelentă de a face acest lucru.

Una dintre principalele moduri prin care organismul se scapă de toxine este prin ficat. De fapt, ficatul este unul dintre cele mai grele organe din organism. Funcționează neobosit pentru a ne detoxifia sângele, a produce bila necesară pentru a digera grăsimile, pentru a descompune hormonii și pentru a stoca vitaminele, mineralele și fierul esențiale.

Când funcția hepatică nu este optimă, nu ne putem digera corect alimentele, în special grăsimile. De aceea este atât de important să evitați ficatul gras și să urmați o dietă de curățare a ficatului pentru a elimina toxinele din organism.

Ce face ficatul?

Unele dintre funcțiile esențiale ale ficatului includ:

  • Prelucrează nutrienții absorbiți de intestine, astfel încât aceștia să fie absorbiți mai eficient
  • Reglarea compoziției sângelui pentru a echilibra proteinele, grăsimile și zahărul
  • Distrugerea globulelor roșii vechi
  • Producerea de substanțe chimice esențiale pentru a ajuta la coagularea corectă a sângelui
  • Descompunerea și metabolizarea alcoolului și a medicamentelor
  • Produce proteine esențiale și colesterol
  • Eliminarea toxinelor din fluxul sanguin, inclusiv bilirubina, amoniacul și altele
  • Depozitarea mineralelor, fierului și vitaminei A

Oamenii de știință știu că pentru ca ficatul să aibă grijă de organism, acesta trebuie să poată funcționa optim. Când mulți oameni se gândesc la boli hepatice, se gândesc adesea la ciroza indusă de alcool. Ciroza este o afectiune grava de sanatate, dar contrar gandirii populare, alcoolismul nu este singura cauza.

De fapt, există o serie de factori nonalcoolici care pot duce la ciroză hepatică și leziuni hepatice, inclusiv:

  • Consumul de crustacee negătite
  • Unele medicamente (inclusiv acetaminofen)
  • Malnutriție cronică
  • Consumul de ciuperci sălbatice otrăvitoare și expunerea la substanțe chimice
  • Hepatita cronică B

Dieta de curățare a ficatului

Urmați această dietă naturală de curățare a ficatului pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea și vitalitatea:

1. Eliminați alimentele toxice din dietă

Dacă urmați o dietă bogată în alimente procesate, vă puneți în pericol sănătatea ficatului, deoarece aceste alimente funcționează practic împotriva sănătății ficatului. Uleiurile hidrogenate, zahărul rafinat, alimentele comode și carnea de prânz sunt notoriu de toxice pentru sistemul dumneavoastră.

Uleiurile hidrogenate, cunoscute și sub denumirea de „grăsimi trans”, au niveluri mai ridicate de grăsimi saturate. Structura chimică a uleiului în sine a fost modificată pentru a crește durata de valabilitate. Consumul de grăsimi trans crește în mod dramatic riscul de boli de inimă cu 25 la sută sau mai mult. În plus, se crede că grăsimile trans cauzează probleme sistemului nostru imunitar și pot duce la inflamații în întregul corp.

2. Bea suc de legume crude

Poate fi aproape imposibil să mănânci toate legumele crude de care ai nevoie pentru ca curățarea ficatului să fie eficientă. Cu toate acestea, prin sucul unei varietăți de legume crude, puteți obține cu ușurință cele 4-5 porții de legume proaspete, organice de care aveți nevoie. Chiar și legumele care nu sunt preferatele tale pot fi deghizate și savurate într-un suc de legume proaspăt!

Cu funcția hepatică afectată, sucul de legume are avantajul suplimentar de a face legumele mai ușor de digerat și mai ușor disponibile pentru absorbție.

Legumele ideale pentru curățarea ficatului includ varza, conopida și varza de Bruxelles. Deși această combinație poate să nu sune foarte plăcută, puteți adăuga alte legume care vă plac, inclusiv morcovi, castraveți, sfeclă și verdeață.

3. Încărcați-vă cu alimente bogate în potasiu

Obțineți cele 4.700 de miligrame recomandate de potasiu pe zi? Alimentele bogate în potasiu ajută la scăderea tensiunii arteriale sistolice, la scăderea colesterolului și la menținerea unui sistem cardiovascular sănătos, pe lângă faptul că ajută la curățarea ficatului. Dacă ați fost tentat să luați suplimente de potasiu, adăugați în schimb alimente sănătoase în dieta dumneavoastră.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel