Doctorul Mehmet Oz a atras atentia adesea asupra nevoii de detoxifiere. Lasand deoparte toate ceaiurile, pastilele, taratele si prafurile de detoxifiere, Doctor Oz a conceput o cura speciala de doar 48 de ore care poate oferi aceleasi rezultate. El insusi a recomandat ca ea sa fie efectuata in weekend, caci unele preparate alimentare sunt mai dificil de consumat la serviciu.
Mic dejun:
Pentru inceput, aveti nevoie de o jumatate de cana cu quinoa, planta pe care o puteti gasi in magazinele cu produse bio, o cana de apa, putina nucsoara, o lingurita de ghimbir dat pe razatoare, un sfert de cana cu lapte de orez, o treime de cana cu prune uscate si maruntite si o lingurita de in. Odata adunat acest arsenal pentru detoxifiere, puneti quinoa, nucsoara, ghimbirul si apa pe foc, iar cand incep sa fiarba lasati-le acolo la foc mic timp de zece minute. Adaugati ulterior prunele, laptele de orez, acoperiti si mai lasati sa fiarba la foc mic alte cinci minute. Inainte de manca, adaugati putin ulei de in.
Gustare:
Pentru ca este indicata si o gustare intre mese, ideal ar fi sa alegeti legume crude, precum telina, ridichile, castravetii, pe care sa le combinati intr-o salata asezonata cu ulei de masline, piper, zeama de lamaie si putina sare.
Pranz:
Cura Doctorului Oz se continua cu fructe sub forma unui smoothie. Puneti in blender si mixati o jumatate de cana de lapte neindulcit de migdale sau de canepa, o lingura cu seminte de in, un sfert de cana de afine congelate (daca nu gasiti proaspete) si un sfert de banana. Puteti pune si cateva cuburi de gheata daca stiti ca va tin amigdalele.
Cina:
Masa de seara din cura de detoxifiere de 48 de ore a lui Oz consta intr-o supa. Luati doua cepe rosii, doua tulpini de telina, o cana de ciuperci tip shiitake, patru catei de usturoi si o varza mica, puneti-le pe toate la fiert in doi litri de apa cu doua lingurite de chimen si doua de sare, piper, doua lingurite de oregano si doua de boia. Puteti pune si sare dar ideal ar fi sa reduceti pe cat se poate consumul. Cand supa fiarta de gata, mai puneti niste patrunjel proaspat si maruntit.