Din cuprinsul articolului
Cura cu semințe de in. Seminţele de in sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le aduc organismului. Extrem de bogate în vitamine şi în minerale, seminţele de in previn multe afecţiuni. Consumate ca simple gustări dintre mese sau ca desert, acestea reduc nivelul colesterolului, reglează tranzitul intestinal şi vă scapă de kilogramele în plus.
Semințele de in sunt un bun ajutor natural în curele de slăbire datorită proprietăților antioxidante care stimulează metabolismul. Fibrele pe care le conțin mențin senzația de sațietate și acizii grași omega 3 țin în frâu pofta de dulciuri.
Dacă vrei să slăbești e indicat să incluzi semințele de in în dietă într-un mod controlat și să le mănânci în fiecare zi la una din mese.
Ai nevoie de:
Înainte de a începe acest tratament, cel mai bine este să consulți un nutriționist, pentru a stabili doza de care are nevoie organismul tău. În general, este recomandat să consumi trei linguri de semințe de in pe zi, pe tot parcursul zilei.
Pentru fiecare lingură de semințe de in, va trebui să bei câte un pahar de apă, înainte de masă.
Poți adăuga semințele de in și în diferite alimente: cereale, iaurt, salate, piureuri.
Trezirea cu seminţe de in
– o lingură de seminţe de in
– o cană de apă caldă
Amestecă-le şi lasă-le aşa peste noapte. Vor deveni o pastă moale şi gelatinoasă.
Dimineaţa bea doar lichidul. Inul va avea un efect calmant asupra stomacului şi intestinelor.
Alte benficii ale curei cu semințe de in
Seminţele de in reduc nivelul colesterolului şi sunt, de asemenea, o sursă sigură şi importantă de fitoestrogeni, hormoni vegetali ce previn cancerul la sân şi la colon.
Intern, seminţele de in se folosesc întregi, dar şi măcinate. În caz de constipaţie se pot lua una-două linguri cu seminţe întregi cu puţină apă, foarte uşor încălzită, dimineaţa sau seara, pe stomacul gol. Chiar dacă nu sunt antibiotice, procedaţi în aşa fel încât să luaţi amestecul de apă şi seminţe zilnic la aceeaşi oră, pentru a le da posibilitatea să-şi facă efectul aşteptat.
Împotriva inflamaţiilor intestinale se poate prepara o băutură emolientă dintr-o lingură cu seminţe întregi macerate, timp de o jumătate de oră, în 100 de mililitri de apă uşor încălzită.
Ceaiul preparat din seminţe de in amestecat cu zeamă de lămâie se recomandă în caz de pietre la rinichi, litiază renală şi inflamaţii ale vezicii urinare.
Extern, seminţele de in măcinate se folosesc sub formă de cataplasme. Făina de in, în amestec cu apa, se fierbe până se obţine o pastă, care, mai apoi, se pune între două bucăţi de pânză şi se aplică pe locul bolnav – furuncule, abcese, dureri articulare şi alte afecţiuni ale pielii.
Cataplasma se menţine permanent caldă timp de câteva ore. Aceasta calmează durerile de oase şi ajută la evacuarea puroiului.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…