Sari la conținut

Cum vor învăța tinerii după atingerea pragului de incidență de 6 cazuri la mia de locuitori? Se vor închide școlile?

structura anului școlar

În contextul pandemic actual, programul de funcționare al școlilor va fi actualizat de la săptămână la săptămână. Astfel, conducerea va decide dacă tinerii vor învăța în format online sau cu prezență fizică, la școală. Ce se întâmplă atunci când rata de incidență va depăși 6 cazuri la mia de locuitori?

Potrivit autorităților, atunci când rata de incidență atinge pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, cursurile fizice vor fi suspendate și înlocuite cu cele online. Cu toate acestea, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, susține că acest lucru ar putea fi schimbat.

Prin urmare, tinerii ar putea învăța cu prezență fizică și în această circumstanță, când rata de infectare depășește 6 cazuri la mia de locuitori.

Cum vor învăța tinerii dacă rata de infectare depășește 6 cazuri la mia de locuitori?

Şcolile ar putea rămâne deschise și după atingerea pragului de incidență de șase cazuri de COVID la mia de locuitori. Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, astăzi, că va purta discuții cu toți cei îndreptățiți să se pronunțe înainte să semneze modificarea ordinului care reglementează funcționarea școlilor în pandemie. O decizie va fi luată până vineri, comunică RRA.

„Am deplină disponibilitate de a semna, alături de ministrul sănătăţii, modificarea ordinului comun, pe baza unei hotărâri CNSU, care să aibă valoare de hotărâre de guvern, care să abiliteze ministrul educației și ministrul sănătății să modifice scenariul de funcționare, în așa fel încât până vineri, el să poată fi anunțat, pentru că ne-am angajat public, în ziua de vineri aducem la cunoștință cum vor funcționa școlile pentru săptămâna următoare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 215.000 de elevi și tineri au primit cel puțin o doză de vaccin

„În momentul de față, la nivel național, sunt peste 215.000 de elevi și tineri cu vârsta cuprinsă între 12 și 19 ani care au primit cel puțin o doză de vaccin.

Practic, în momentul de față, din punctul meu de vedere trebuie să prioritizăm lucrurile în favoarea și în beneficiul nostru individual și al comunității din care facem parte.

În mod deosebit este important ca cei vulnerabili, cei vârstnici, cei cu afecțiuni cronice să meargă să se vaccineze pentru că, în felul acesta, se vor proteja mai mult de formele grave de îmbolnăvire.

De asemenea, tinerii trebuie să se vaccineze și de asemenea elevii care merg în colectivitate, care interacționează trebuie să se vaccineze.

Avem două vaccinuri autorizate pentru grupa de vârstă 12-17 ani inclusiv, vaccinurile de la compania BioNtech/Pfizer și vaccinurile de la compania Moderna”, a precizat Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID în România.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel