Ouăle sunt o sursă de minerale, vitamine B, proteine şi grăsimi mononesaturate. Albuşul conţine multe proteine, iar gălbenuşul este bogat în lipide. „Albuşul conţine cele mai bune proteine. Conţine toţi imunoacizii esenţiali de care muşchii tăi au nevoie“, afirmă Lona Sandon, dietetician la University of Texas Southwestern Medical Center, Dallas. Totuşi, lipsa ouălor din dietă nu-ţi pune sănătatea în pericol, dacă mănânci brânzeturi şi carne. Poţi să verifici prospeţimea oului prin mai multe metode.
Una dintre cele mai sigure metode este scufundarea oului într-un vas cu apă:
– dacă este un ou foarte proaspăt, se va scufunda în apă și va rămâne la fundul vasului pe o parte
-dacă oul are 2 săptămâni se va scufunda și va rămâne la fundul vasului, însă se va ridica puțin dintr-o parte
– un ou vechi de 3 săptămâni va sta puțin mai sus de fundul vasului puțin mai ridicat dintr-o parte
– un ou de 4 săptămâni va pluti la suprafața apei