Din cuprinsul articolului
Pentru a face față sarcinilor de zi cu zi, organismul nostru are nevoie de o dietă echilibrată, de lipsa exceselor. Iar în acest caz este extrem de important cum combinăm alimentele. Unele alimente chiar reușesc să ne crească vibrația energetică, după cum ne va explica în cele ce urmează nutrționista Adelina Roșu.
Combinarea greșită a alimentelor ne „ajută” să acumulăm kilograme. Pe lânngă surplusul de kilograme, nutriționista Adelina Roșu a dezvăluit că un alt efect negativ este și fermentația alimentelor, dar și apariția anumitor boli, precum ciroza.
”Ciroza este o boală care poate să apară, fiziologic vorbind, dacă accesăm combinații alimentare care nu sunt potrivite pentru corpul nostru și care produc fermentație”, spune medicul nutriționist.
Câteva exemple de combinații care produc fermentație sunt fasolea cu carne, cartofii cu carne, anumite fructe combinate cu produse de proveniență animală.
”Acea fermentație constantă în organismul nostru, împreună cu stresul și cu furia, (…) pot produce ciroza”, mai explică Adelina Roșu.
Știm, de asemenea, că un aliment considerat de bază, în general, este carnea, dar ea se pare că are mai multe efecte negative decât pozitive. Partea bună este că ea poate foarte ușor să fie înlocuită cu variante mult mai sănătoase.
”Carnea ne ajută să ne împământăm, să fim puternici, să avem energie. Carnea e proteină în mare măsură, pe lângă fibre și alți nutrienți. Proteinele pot fi aduse în corpul nostru și prin alte alimente precum leguminoasele. Tot ce este bob: fasole, linte, năut. Dar nu în combinații cu carne, pentru că astfel se produce fermentație.
(…) De exemplu, fasolea, combinată cu pastele făinoase, aduce toți aminoacizii de care am nevoie în corp pentru a se forma proteina completă. Fasolea poate fi făcută ca o pastă, se pot pune condimente acolo, se pot pune ierburi aromate care să ne ajute corpul și să ne aducă acea plăcere a gustului. Se poate pune boia afumată, care are acel gust de afumătură de care are nevoie simțul nostru gustativ pentru a avea plăcere și pentru a aminti de carne”, a precizat nutriționistul la Antena3.
Cartofii se combină destul de greu cu restul alimentelor și conțin carbohidrați, așa că sfatul medicului ar fi ca ei să fie consumați mult mai rar, mai ales dacă vrem să scăpăm de kilogramele în plus.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…