Din cuprinsul articolului
Frunzele de viță de vie sunt un produs utilizat frecvent în bucătărie. Ele pot fi conservate și etanșate în borcane pentru a se păstra mai mult timp. Multor persoane nu le place gustul frunzelor de viță de vie din borcane și preferă să le pună în congelator. Deși această metodă de depozitare pare foarte ușoară, are și ea subtilitățile ei.
* Alegeți frunze tinere, proaspete, de culoare verde deschis. Evitați-le pe cele care sunt vechi și au vene proeminente.
* Dacă nu aveți propriile culturi și cumpărați frunze de viță de vie, asigurați-vă că podgoria din care sunt recoltate nu a fost tratată recent cu substanțe chimice.
Aveți nevoie de:
* frunze de viță de vie proaspete, tinere
* folie transparentă de uz casnic
Pregătirea și congelarea frunzelor de viță de vie:
* Spălați frunzele de viță de vie sub jet de apă rece și puneți-le într-o strecurătoare pentru a scurge apa. Nu trebuie să le uscați.
* Îndepărtați tulpinile cu un cuțit ascuțit.
* Așezați frunzele într-o grămadă, una peste alta, cu toate frunzele orientate cu partea lucioasă în sus sau în jos.
* Dimensiunea fiecărei grămezi depinde de numărul de persoane din gospodărie și de numărul de frunze de viță de vie pe care le folosiți pentru gătit.
* Întindeți o bucată de folie transparentă de uz casnic pe blatul din bucătărie.
* Așezați o grămadă de frunze de viță de vie pe folie, la 6-7 cm de margine.
* Îndoiți capătul foliei peste frunze pentru a le acoperi până la mijloc. Se rulează strâns, începând de la capătul părții înfășurate și continuând până la capătul opus.
* După ce ruloul este modelat, înfășurați-l încă o dată în folie pentru a preveni derularea.
* Înfășurați celelalte grămezi de frunze în același mod.
* Aranjați-le într-o pungă sau cutie de plastic și puneți-le în congelator.
* În loc de folie transparentă, puteți folosi benzi de cauciuc sau ață de bumbac pentru a lega rulourile de frunze de viță de vie. Apoi puneți-le în pungi de plastic.
* Când doriți să folosiți frunze de viță de vie congelate, trebuie să le scoateți din congelator, să le lăsați în frigider până a doua zi sau timp de 4-5 ore la temperatura camerei.
* Dacă doriți ca acestea să se dezghețe mai repede, le puteți înmuia în apă rece.
* Atunci când frunzele sunt culese fragede și tinere, nu trebuie să fie fierte la aburi după ce au stat în congelator, cu excepția cazului în care folosiți o umplutură complet gătită sau una în care tratamentul termic va fi scurt.
Un nou val de aer polar urmează să lovească România începând de vineri, 8 noiembrie.…
Cristina Demetrescu vine cu o serie de sfaturi utile importante adresate zodiilor în următoarele zile.…
Aproximativ 700.000 de pensii din sistemul public vor fi înghețate la 1 ianuarie. Este vorba despre…
Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este celebrată pe 8 noiembrie, fiind ultima sărbătoare cu…
Vedeta Pro TV Adriana Stere a fost diagnosticată, recent, cu febra Q, după ce ar…
Cele mai recente prognoze meteo realizate de site-ul de meteorologie AccuWeather prezintă estimările pentru sezonul…