Din cuprinsul articolului
Cum se alege corect casca de protecție pentru copii și care sunt riscurile nepurtării căștii sau a purtării incorecte. Iată detaliile:
Ce spune kinetoterapeutul Coralia Tudor, într-o postare pe pagina sa de Facebook despre cum se alege corect casca de protecție pentru copii și care sunt riscurile nepurtării căștii sau a purtării incorecte.
Casca de protecţie, cotierele şi genunchierele pot face o mare diferenţă în caz de cădere. Uneori, o cădere este uşoară şi produce doar o mică julitură, dar alteori pot fi lovituri grave.
Casca nu este fiță, ci un element extrem de important. De ce? Pentru ca leziunile la cap, chiar şi minore, pot avea consecinţe foarte grave pentru copii.
Casca ajută la prevenirea leziunilor capului și chiar poate salva viața copilului. De asemenea, copiii nu trebuie lăsați să meargă cu bicicleta pe stradă. Părinții trebuie să se asigure că bicicleta este adecvată copilului ca mărime.
Șezând pe scaunul bicicletei cu mâinile pe mânere copilul trebuie să poată ajunge cu amândouă picioarele pe sol.
”Purtarea căştii de protecţie când copilul merge pe bicicletă este deosebit de importantă, principalul rol al acestei căşti fiind de a proteja capul la un eventual impact.
Însă pentru ca o astfel de cască să fie eficientă ea trebuie să fie aşezată corect pe cap. În caz contrar nicio cască nu va proteja eficient”, scrie kinetoterapeutul Coralia Tudor pe pagina sa de socializare.
Coralia Tudor mai explică modul în care trebuie purtată casca:
– În primul rând, trebuie să fie măsura potrivită;
– Casca trebuie să acopere fruntea, iar între cască și sprâncene trebuie să rămână un spaţiu de aproximativ 1 cm ( 2 degete);
– Curelușele trebuie reglate la dimensiunea capului. Acestea trebuie să formeze Y-ul în jurul și sub ureche. Să fie suficient de largi, dar nu strâmte, suficient cât să încapă un deget. Tridentul de închidere al cureluşelor trebuie să fie întotdeauna sub bărbie.
– Rotița din spate trebuie strânsă până când casca se fixează. Nu balansează, nu se mișcă în față-spate, nu cade pe ochi, nu se ridică pe frunte, explică medicul.
”Copiii nu trebuie lăsați cu casca la locurile de joacă. Există riscul să se agațe în ea și să se stranguleze”, mai spune kinetoterapeutul.
Una din cele mai cunoscute leziuni cerebrale interne este contuzia şi deşi este cea mai puţin severă leziune cerebrală internă este totuşi o leziune serioasă.
Pe termen scurt, aceasta duce la pierderea temporară a funcţiilor cerebrale normale. În timp, contuziile multiple pot duce la leziuni cerebrale permanente.
Contuziile craniene se pot observa dacă există următoarele:
– echimoze craniene
– somnolenţă
– plâns ca răspuns la mişcarea capului
– plâns excesiv
– iritabilitate
– vărsături
– pierderea interesului pentru joacă
– dureri de cap
– comportamente anormale.
Chiar dacă un copil mai și cade, fiind parte din aventurile sale de explorare a vieții, trebuie atenție sporită ca loviturile să nu aibă efecte pe mai târziu.
Așadar, dragi părinți, țineți cont de astfel de sfaturi pentru că este mai ușor să prevenim decât să vindecăm.
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…