Din cuprinsul articolului
Odată cu trecerea anilor, pielea și forma feței se modifică. Iată prin ce schimbări treci la fiecare decadă şi ce poţi face pentru a preveni câteva dintre cele mai majore semne ale îmbătrânirii.
Cum se schimbă tenul la 20 ani?
Un sprijin grozav de colagen ce menţine pielea suplă şi îţi oferă şi ţie o strălucire sănătoasă- aşa stau lucrurile în acest moment. Cu toate acestea nu curge numai lapte şi miere deoarece la această vârstă majoritatea domnişoarelor se confruntă cu acneea sau alte afecţiuni, este nevoie de anumite intervenţii invazive sau non-invazive, creme, pastille şi altele.
Şi mai important decât atât este de ştiut că aşa cum îţi îngrijeşti pielea acum, vei determina ce fel de avarieri şi daune vei experimenta când vei avea 30 respectiv 40 de ani- din aceastã cauzã este esenţial să porţi cremă cu protecţie solară tot timpul anului. Specialiştii recomandă să ai un produs antioxidant pe care să-l incluzi în rutina ta de dimineaţă pentru a preveni şi a stopa transformarea liniilor fine în riduri inestetice.
Cum se schimbă tenul la 30 de ani?
Acum apare tenul cu câteva vase de sânge sparte şi petele lăsate de razele soarelui, ce sunt acum mai mult decât o problemă vizibilă, alături de linii subţiri în zona ochilor şi pe frunte.
Nu mai primeşti o băutură gratis la bar? Nu-ţi fă griji deoarece această vârstă aduce cu sine şi efectele pe care le-au avut obiceiurile tale asupra pielii în special: hiperpigmentare, melasmă- pe funte, obraji, bărbie.
Melasma, spre exemplu, este un rezultat al expunerii exagerate la soare, dar femeile care sunt însărcinate sau iau pastile anticoncepţionale pot simţi această experienţă negativă din cauza schimbărilor hormonale.
Caută un exfoliant lichid pentru rutina de dimineaţă iar seara un produs pentru restaurarea celulară pentru a ajuta la schimbarea mai rapidă a celulelor şi la pigmentare.
Dacă eşti însărcinată sau alăptezi stai departe de retinol şi schimbă pe ceva mai puţin iritant.
Cum se schimbă tenul la 40 ani?
Vei observa că pielea începe să se usuce mult mai repede şi ajungi la riduri mai vizibile şi mai pronunţate. Încearcă să foloseşti o cremă de calitate pentru a ajuta la îmbunătăţirea hidratarii; aceasta trebuie să conţină peptide, antioxidanţi şi acid hialuronic pentru a corecta punctele negre şi a lumina faţa.
În acest moment din viaţa ta, pielea feţei începe să piardă din grăsimea subcutanată de care ai nevoie şi în care te răsfăţai când aveai 20 ani; regretul major este că nu o pierzi în mod egal în toate zonele. Chiar dacă în mare parte ţine de gene, în general se pierde o cantitate mai mare pe mijlocul feţei şi la tâmple pentru ca mai apoi să se ajungă în jurul gurii şi pe bărbie.
Dacă doreşti să ajuţi puţin la restaurarea acestor efecte negative, cea mai bună metodă este botoxul sau injecţiile cu acid hialuronic. Dacă este făcut în mod corect, totul va părea natural şi te vei bucura de efecte de durată chiar dacă la 4 luni maxim trebuie să mergi din nou.