Din cuprinsul articolului
Potrivit gândul.ro, Beatrice Mahler, medic în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, precizează că numărul de infectări a rămas constant, fără să existe variații considerabile în ceea ce privește numărul pacienților confirmați pozitiv. Cu toate acestea, ea consideră că acest lucru nu trebuie subestimat, întrucât evoluția oricărui pacient este imprevizibilă, inclusiv pentru pacienții care se tratează de Covid acasă.
„Așa cum știm și din situația internațională, atunci când vorbim de un pacient COVID, vorbim de un pacient cu evoluție imprevizibilă. Chiar dacă secția de Terapie Intensivă din Institutul Marius Nasta dispune de dotare nouă și performantă, atunci când pacientul critic ajunge în Terapie Intensivă și depășește momentul de asigurare a nivelului de oxigen în sânge prin ventilație non-invazivă, iar intubarea este ultima soluție de a salva viața acelui pacient, dificultatea momentului este extrem de mare și această afecțiune mult mai mult decât toate cele pe care le-am cunoscut până acum duce la o rată de mortalitate crescută”, a declarat Beatrice Mahler la B1TV.
De asemenea, în privința persoanelor care manifestă simptome specifice, ea consideră că un test este esențial. Simptomaticii sunt sfătuiți să solicite testul de la serviciile de ambulanță. Dacă testul este pozitiv, este obligatorie respectarea izolării la domiciliu și respectarea măsurilor impuse.
Izolarea la domiciliu este frecventă, având în vedere numărul de cazuri. Pentru persoanele care nu manifestă simptome grave este încurajată această alegere, pentru a facilita ajutorul medical de urgență necesitat de persoanele cu simptome severe. Cu toate acestea, ea nu sfătuiește oamenii să treacă cu vederea simptomatologia, deși se tratează de Covid acasă.
”Un alt lucru extrem de important, pentru că din acest număr mare de pacienți diagnosticați în fiecare zi, un număr mare dintre ei rămân la domiciliu. Această situație este posibilă, dar nu înseamnă că pacienții care sunt la domiciliu cu simptome ușoare nu trebuie să fie foarte atenți la starea lor de sănătate, să își monitorizeze simptomatologia, să discute cu medicul de familie dacă starea lor de sănătate se deteriorează, iar în cazul în care saturația scade sub 93, lucru care poate fi măsurat la domiciliu cu un aparat extrem de ușor, atunci să apeleze serviciul 112 pentru a ajunge la o unitate sanitară”, a mai declarat experta, în cadrul emisiunii.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…