Din cuprinsul articolului
Noile variante ale coronavirusului prezintă un risc mai ridicat, spre deosebire de varianta originală. Acestea sunt mult mai contagioase, ceea ce înseamnă că pot afecta mult mai multe categorii de persoane. De asemenea, noile tulpini sunt asociate cu apariția valului 3 de pandemie și, de asemenea, afectarea crescută a tinerilor fără comorbidități.
În acest sens, specialiștii ne recomandă să controlăm acest risc în timp util, prin vaccinarea anti-COVID. Aceasta este, se pare singura metodă sigură care ne poate proteja de noile variante, forme mai grave de boală și, totodată, ne oferă șansa de a ne întoarce la normalitate.
Vaccinul te protejează de noile variante ale coronavirusului
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a subliniat importanța imunizării în fața acestor noi variante.
„Vedem că aceste tulpini care circulă mai nou nu feresc pe nimeni de boală, inclusiv sportivi de performanță, oameni care au aparent o stare bună de sănătate. Vedem că în fața acestui virus, practic nimeni nu este ferit, deci cu atât mai mult (sunt importante – n.r.) oportunitatea și avantajele câștigării protecției, pe de o parte. Pe de altă parte, un alt aspect extrem de important – faptul că vaccinul este la îndemână”, a declarat secretarul de stat duminică seara, la Digi24.
De mare succes se bucură centrele de vaccinare direct în mașină și evenimentele organizate pentru imunizare fără programare. Autoritățile fac eforturi pentru a facilita vaccinarea anti-COVID. Astfel, te poți imuniza în orice centru de vaccinare, fără o programare oficială în platformă.
Care sunt motivele românilor?
„Două cred că sunt principale. Din ce am vorbit cu oamenii, ascultându-i, unul este speranța că anticorpii pe care îi vor dobândi în urma acestei vaccinări le vor aduce posibilitatea și liniștea de a se întâlni cu familia. Sunt foarte mulți seniori care au spus cu lacrimi în ochi că nu au putut să își vadă copiii, nepoții, pentru că acestora le-au fost teamă ca nu cumva să-i îmbolnăvească.
Nu au putut să călătorească unde sunt copiii la muncă, pentru că toate aceste teste PCR care costă, înseamnă foarte mult într-o pensie medie în România. Şi al doilea, la tineri, pentru că am vaccinat foarte mulţi adolescenți, veniți cu părinții lor, care au semnat consimțământul. Toți aceștia spun, da, noi vrem să mergem din nou în tabără, vrem să călătorim, să mergem în parc și să ne vedem zâmbetul, lucruri care nu au mai fost posibile în ultimul an”, explicp Mihai Craiu, medic, potrivit Rador.