Sari la conținut

Cum te poți proteja de virusurile pe care le poți lua în orice sezon

Febra tifoidă este o infecție bacteriană cauzată de bacterii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
. Diagnosticul și tratamentul precoce sunt cruciale pentru gestionarea ei

Cum te poți proteja de virusurile pe care le poți lua în orice sezon. Cum te poți proteja? Se află peste tot în jurul nostru, chiar și în mijloacele de transport în comun. Practic este imposibil sa nu intram in contact cu aceste microorganisme, in orice moment si oriunde ne-am afla.

Potrivit experților medicali, sistemul imunitar este bariera care reușește să împiedice aceste microorganisme să își atingă scopul și anume, acela de a ne îmbolnăvi.
În ciuda eforturile depuse de sistemul imunitar, anumite virusuri și bacterii reușesc totuși să treacă de aceasta „bariera eficienta”, astfel că ne alegem cu diferite răceli.

În jurul nostru exista milioane de viruși și bacterii care se pot transmite cu ușurință de la o persoana la alta, fapt pentru care este esențial să învățam să prevenim și să ne protejam de situațiile care pot creste riscul infectărilor.

Sfaturi care te pot ajuta să te ferești mult mai eficient de viruși și bacteri

Desi într-o prima instanță aceasta lupta cu microorganismele fi asociata cu cea a „morilor de vânt”, în realitate exista numeroase moduri prin care ne putem întări sistemul imunitar și prin care ne putem feri de acestea și de efectele neplăcute pe care le produc.

Indiferent că vorbim despre Coronavirus, despre virusul gripal sau despre orice alt virus sau bacterie existenta, precauția reprezintă una dintre cele mai bune metode prin care putem evita îmbolnăvirile.

Pentru că ne dorim cu toții să fim în deplina siguranță, am pregătit câteva sfaturi care te pot ajuta să te ferești mult mai eficient de viruși și bacterii, potrivit ziarulunirea.ro.

10 sfaturi care te ajută să te ferești mult mai eficient de viruși și bacterii

  1. Spală-ți întotdeauna mâinile cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde, în special după ce ai fost în locuri aglomerate sau ai atins suprafețe comune.
  2. Evită să te atingi la față cu mâinile murdare, în special la gură, ochi și nas.
  3. Folosește dezinfectant pentru mâini atunci când nu ai acces la apă și săpun.
  4. Curăță cu regularitate suprafețele cu care intri în contact frecvent, precum clanțe, telefoane, tastaturi etc.
  5. Acoperă-ți gura și nasul cu un șervețel sau cu cotul atunci când tuși sau strănuți.
  6. Evită dacă poți contactul cu persoanele care prezintă simptome de răceală sau gripă.
  7. Menține-ți sistemul imunitar puternic prin alimentație sănătoasă, odihnă adecvată, hidratare și exerciții fizice regulate.
  8. Evită aglomerațiile și păstrează o distanță de siguranță de cel puțin 1-2 metri față de alte persoane.
  9. Ventilează bine spațiile închise și evită statul în locuri prea aglomerate și insalubre.
  10. Consultă medicul în caz de simptome ale unei infecții respiratorii și urmează cu strictețe indicațiile acestuia.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel