Categories: Stil de viaţă

Cum te menții activ, în ciuda restricțiilor actuale? Exerciții fizice pentru acasă

Sportul este un element esențial pentru un stil de viață sănătos și echilibrat. Acesta menține funcțiile normale ale organismului, greutatea corporală și previne o mulțime de boli și afecțiuni grave. Exercițiile fizice aduc numai beneficii, dacă sunt făcute în mod regulat. Totuși, cum putem fi activi, în ciuda resticțiilor actuale?

Având în vedere contextul pandemic actual, autăritățile au fost nevoite să introducă anumite măsuri anti-COVID. Aceste măsuri implică participarea restrânsă la activitățile fizice din sălile de fitness, sau, după caz, suspendarea acestora.

Astfel, este necesar să știi cum te poți adapta la schimbările actuale.

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie pe o rețea de sozializare cum poți continua antrenamentele fizice în contextul pandemic actual.

Cum să faci sport acasă?

„Chiar dacă sunt multe restricții din cauza situației actuale și poate fi dificil pentru mulți dintre voi să continuați cu antrenamentele în sală, nu înseamnă că nu există soluții și nu vă puteți bucura de mișcare.

În funcție ne nivelul de pregătire și de motivația fiecăruia puteți opta pentru antrenamente live pe zoom sau antrenamente on-line înregistrate.

Recomandarea mea este însă să optați de fiecare dată când aveți posibilitatea pentru antrenamente live pe zoom ale sălilor de fitness care oferă programe adaptate pentru acasă, adică exerciții fără accesorii, cu coregrafii simplificate și ritm de execuție mai lent și din care au fost eliminate mișcările cu potențial de accidentare.

În plus, accesarea unei clase pe zoom oferă clienților posibilitatea de a fi urmăriți și corectați în timp real de antrenorul lor preferat, la fel că la sală.

Sursa: Unsplash

Însă trebuie să țineți cont de 3 mici trucuri pentru a avea un antrenament reușit

Monitorizarea mișcărilor

Pentru a vedea dacă aveți postura corectă și executați corect mișcările vă recomand să vă antrenați în fața unei oglinzi în care să observați.

Încălțăminte adecvată

Este foarte important să vă antrenați în încălțăminte sport adaptată antrenamentului pe care îl faceți. Dacă vă antrenați în șosete riscați să alunecați și astfel să apară întinderi musculare.

Un spațiu de antrenament propice

Dați deoparte obiectele care v-ar putea incomoda, precum măsuțele de cafea, obiectele de decor sau ghivecele cu flori. Cel mai potrivit ar fi să vă antrenați pe parchet deoarece astfel se eliminăm riscul de a ne împiedica în covor și de a vă accidenta.

Este foarte important, de asemenea, ca atunci când vă antrenați acasă să nu uitați să duceți mișcările până la capăt, să mențineti postura și mai ales să respirați corect, pentru a nu resimți rapid oboseala. De asemenea, trebuie să alternați tipurile de efort fizic, exerciții cu greutăți pentru tonus muscular și masă musculară de bună calitate, antrenamente cardio low impact, precum și exerciții pentru reechilibrare posturală cum sunt clasele de pilates sau cele pentru relaxare și mobilitate, adică stretching sau yoga”, recomandă Cori Grămescu.

Recent Posts

Nu puneți recipiente de plastic în cuptorul cu microunde: Te poți îmbolnăvi grav

Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…

15 minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate pentru întreg GLOBUL

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…

45 de minute ago

Aceste zodii intră în cea mai puternică perioadă a vieții lor în 2025

Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…

o oră ago

Spitalul de Recuperare Medicală `Sfântul Sava` – premiat de Capital Top 100 Performeri în Sănătate

La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…

o oră ago

Simptome ale demenței care apar în viața de zi cu zi. Mulți le ignoră până e prea târziu

Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…

2 ore ago

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

2 ore ago

Citeste si: