Din cuprinsul articolului
Magneziu este un mineral care joacă multe roluri cruciale în organism; de la susținerea funcției musculare și nervoase până la producerea de energie, reglarea tensiunii arteriale și reacțiile enzimatice, nutrienții sunt esențiali pentru a rămâne sănătoși.
Corpul uman stochează magneziu în principal în oase, după ce acestea sunt absorbite din surse alimentare sau suplimente naturale. Magneziul este indispensabil pentru mai mult de 300 de reacții enzimatice din organism.
Nivelurile zilnice recomandate de magneziu sunt 400-420 mg pentru bărbați și 320-360 mg pentru femei. Deși cel mai bine este să obțineți magneziu din surse alimentare, suplimentele ar trebui să fie luate de persoanele cu simptome de deficiență și de cei care nu pot obține magneziu adecvat prin dieta lor.
Cele mai cunoscute semne de deficit de magneziu sunt:
Prea mult magneziu din alimente nu provoacă probleme de sănătate. Cu toate acestea, dozele mari de magneziu din suplimente pot provoca greață, crampe abdominale și diaree.
Suplimentelele sunt nesigure pentru persoanele care iau anumite diuretice, medicamente pentru inimă sau antibiotice.
1. Somn mai bun: Nivelurile scăzute de magneziu pot cauza probleme de somn. Luarea suplimentelor de magneziu îmbunătățește calitatea somnului prin reducerea sindromului picioarelor neliniştite.
2. Scade tensiunea arterială: Cercetatorii au descoperit ca administrarea de suplimente de magneziu poate scadea atat tensiunea arterială sistolică cât și cea diastolică la persoanele cu hipertensiune arterială necontrolată.
3. Menține zahărul din sânge: Magneziul ajută organismul să transforme glucoza din alimente în combustibil. Când organismul este deficitar, celulele pot deveni mai puțin eficiente în utilizarea insulinei, care reglează zahărul din sânge. Luarea adecvată a magneziului poate scădea rezistența la insulină și poate îmbunătăți gestionarea nivelului de zahăr din sânge.
4. Reduce bolile de inima: Magneziul este esențial pentru sănătatea mușchilor, chiar și a mușchilor din inimă. Studiile au arătat că nivelurile scăzute de magneziu cresc riscul de boli de inimă. Nivelurile adecvate de magneziu ajută la menținerea sănătoasă a pereților vaselor de sânge și la prevenirea rănilor și afecțiunilor precum ateroscleroza.
5. Reduce migrenele: Când magneziul este deficitar în organism, acesta poate provoca contractarea vaselor de sânge din creier, ducând la migrene. Oamenii de știință au descoperit că suplimentarea cu magneziu poate ajuta la blocarea semnalelor din creier care duc la migrene.
6. Ajută la tulburările de dispoziție și anxietatea: Deoarece magneziul ajută la reglarea funcției musculare și nervoase, nivelurile inadecvate ale mineralului pot provoca tulburări de dispoziție. Nutrientul ajută la tratarea depresiei, anxietății, tulburării de deficit de atenție (ADHD) și a altor afecțiuni.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…